Κατάσταση πανικού επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να βρίσκονται σε βέρτιγκο μετά την καταδίκη ενός ακόμη υπουργού της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερά για παράβαση καθήκοντος. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε δείχνει την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δύο Ειδικά Δικαστήρια που αποτελούνται από 13 ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς καταδίκασαν με την ντροπιαστική ποινή της παράβασης καθήκοντος δυο στελέχη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συσκοτίσει την απόφαση και εμφανίσθηκε να πανηγύρίζει για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη, της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς και να παραδίδει στην… κρίση του λαού αυτή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επικαλούμενος το γεγονός ότι ελήφθη κατά πλειοψηφία. Και αυτό την ώρα που για την απόφαση καταδίκης του Νίκου Παππά τα στελέχη του εμφανίσθηκαν να επικρίνουν το γεγονός πως ήταν ομόφωνη.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά τον Νίκο Παππά βλέπει να καταδικάζεται από το ανώτατο δικαστικό όργανο, το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου εκριναν ότι άσκησε πιέσεις στην πρώην επίσης εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου προκειμένου αυτή να ασκήσει διώξεις κατά πολιτικών προσώπων.

Τον καταδίκασε για αυτό θεωρώντας τις πιέσεις που άσκησε παράβαση καθήκοντος, όπως και αυτές για την υπόθεση του πρώην   επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα αποδεχόμενο της καταγγελίες του εισαγγελέα  Παν. Αθανασίου.

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως κατέρρευσε η υπόθεση της σκευωρίας Novartis λόγω της αθώωσης της Ε. Τουλουπάκη. Μόνο που η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς βρέθηκε στο ειδικό δικαστήριο για υπόθεση που  αφορούσε την μη αποστολή στη Βουλή αναφοράς βουλευτών του ΚΙΝΑΛ κατά δύο υπουργών , συγκεκριμένα των Παν. Κουρουμπλή και Ανδρ. Ξανθού, επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τιμολογήσεις φαρμάκων.

Για αυτή την κατηγορία, την κατάχρηση εξουσίας,  αθωώθηκε κατά πλειοψηφία  η ίδια αλλά και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία. Όχι για την περίπτωση που αφορά σε πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου να διωχθούν πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis που είχε ως αποτέλεσμα των διασυρμό πρώην υπουργών καθώς και δύο πρώην πρωθυπουργών που στη συνέχεια αθωώθηκαν.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει πως κατέρρευσαν οι καταγγελίες για την σκευωρία της Novartis δείχνει τον πανικό του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ενδεικτική και έχει ώς εξής:

«Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς. Αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών. Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας»

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει δύο πρώην υπουργούς καταδικασμένους από τα δύο ειδικά δικαστήρια και την ώρα που βάζει ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα το “Δικαιοσύνη Παντού” αμφισβητεί και θέτει στην… κρίση του λαού τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που λαμβάνονται μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Και αμφισβητεί αυτές που δεν αρέσουν στην Κουμουνδούρου αλλά πανηγυρίζει για όσες εξυπηρετούν στο να στηθούν έωλα αφηγήματα.