Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε για «ηθική τσουλήθρα» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 εμφανίσθηκε ενοχλημένος από τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις «ηχογραφήσεις» των Eurogoup από τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και στο βιβλίο του.

Μάλιστα του απέδωσε ευθύνες λέγοντας ότι την ώρα που ο ίδιος έδινε αγώνα ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του «ηχογραφούσε τα Eurogroup» και «προσπαθούσε να γράψει ένα βιβλίο και μια ταινία, για να βγάλει τον εαυτό του ήρωα».

«Δεν θα σχολιάσω αυτό που είπε, χθες, ο κ. Τσίπρας. Λυπάμαι, γιατί για κάποιο καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα» απάντησε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 προσθέτοντας πως «με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μια μέρα σε έναν ωραίο αγώνα, με θλίβει να βλέπω μια ηθική τσουλήθρα, μια ηθική κατηφόρα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμη για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «στόχος ήταν "ο ΣΥΡΙΖΑ να μας αποκηρύξει", όπως έκανε χθες και να πάρει πίσω την πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε μια ακόμη φορά θέση παίρνοντας πίσω τα περί ψήφου ανοχής και υποστηρίζοντας ότι μια ψήφος ανοχής από ένα κόμμα του 3% δεν δύναται να δημιουργήσει συνθήκες σταθερής κυβέρνησης.

Οι δύο παλαιοί… σύντροφοι εμφανίζονται σήμερα να βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης, εν τούτοις ουδείς δύναται να υποστηρίξει μετά βεβαιότητας ότι αυτό ισχύει στο ακέραιο. Και αυτό διότι στην παρούσα φάση, όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει, πολλά λέγονται, αλλά μετά τις εκλογές δεν ισχύουν.

Με λίγα λόγια, αν η… ρήξη είναι μεγάλη θα φανεί στο… χειροκρότημα και κυρίως στο αν βγαίνουν τα κουκιά ακόμη και για κυβέρνηση ηττημένων.