Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για… προοδευτική κυβέρνηση καλώντας όλα τα κόμμα στα οποία συμπεριλαμβάνει και το MέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου, με αφομή το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Θέμα που ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου αναγορεύει σε προμετωπίδα του προεκλογικού του αγώνα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγορεύεται σε προστάτη  funds τονίζοντας ότι «Είστε αμετανόητοι δεν έχετε το Θεός σας! Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από την κυβέρνηση ανέφερε ότι «εκεί καταντήσατε όταν το βράδυ δημοψηφίσματος, κάνατε το «ΟΧΙ» – «ΝΑΙ», γίνατε χειρότεροι από εκείνους που πίστευαν το μνημόνιο» για να τονίσει:

«Στο όνομα της αριστεράς και της προοδευτικής διακυβέρνησης, καμία προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα κάνετε. Εχετε τις ίδιες πολιτικές και εσείς μπορείτε να τα κάνετε και καλύτερα, να έχετε και πιο εξασφαλισμένα τα Funds. Θα σας μαυρίσουμε», για να καταλήξει:

« Να γίνουμε σαν εσάς; Να μη σώσουμε».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης αποκαλώντας «ψεύτη» τον κ. Βαρουφάκη.

«Είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι οι της ΝΔ είναι έντιμοι και εμείς οι ανέντιμοι» είπε για να προσθέσει «αν το ΜεΡΑ25 και ο κ. Βαρουφάκης ονειρεύονται ο κ. Μητοστάκης ή άλλος από τη δεξιά πολυκατοικία να παραμείνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, να το πουν με ποιο ευγενικό τρόπο. Ο τρόπος που το κάνουν ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνει κακό στη προοδευτική διακυβέρνηση»