Την άποψη ότι o Στέφανος Κασσελάκης στηρίζεται από οικονομικούς σπόνσορες εξέφρασε την Τρίτη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το κόμμα μετά την εκλογή του νυν προέδρου. 

«Tο κόμμα αυτό το ενισχύουν οικονομικοί παράγοντες. Έγινε μια συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες πριν από λίγο καιρό» είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι «αν δει κανείς τον Τύπο και τα μέσα θα καταλάβει» ότι υπάρχει σύστημα που «σπρώχνει» τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης σχολίασε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι ένα άγνωστο πρόσωπο, έλειπε από την Ελλάδα πολλά χρόνια και με διαδικαδσίες που όλοι γνωρίζουμε έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά είναι τα επίχειρα αυτής της διαδικασίας». 

Ο πρώην βουλευτής έκανε και την πρόβλεψη ότι «ο κ. Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του και οδηγεί αυτό που έχει απομείνει εκτός αριστεράς σε ένα λαϊκιστικό κόμμα που θα είναι παντός καιρού για σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς αρχές».