Σε αυτή τη δήλωση προέβη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Η συζήτηση αφορούσε την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και τα συμπεράσματα της επόμενης ημέρας, από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και εκείνος. Τάχθηκε υπέρ του να βρεθεί διαδικασία με την οποία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητθεί στο συνέδριο του κόμματος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διάσπαση είναι πολύ πιθανή.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία, είναι η αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς για τον κύριο Τζουμάκα, ο «αλεξιπτωτιστής» Στέφανος Κασσελάκης επιβλήθηκε από τα συμφέροντα, την ολιγαρχία και την διαπλοκή, εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με την στάση ουδετερότητάς του, παρέδωσε τα κλειδιά του κόμματος στην ολιγαρχία και την διαπλοκή, που υποτίθεται πως πολεμούσε από το 2008, όπου και ανέλαβε με το «δαχτυλίδι» του Αλέκου Αλαβάνου, την ηγεσία του -τότε- Συνασπισμού. Ίσως διότι - όπως είπε και ο ποιητής, «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσέμεναν, ίσως, κάποιο θάμα». 

Η δήλωση Τζουμάκα

Στέφανος Τζουμάκας: «Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί και θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Οικονόμου: «Ένα λεπτό κύριε Τζουμάκα, στο συνέδριο μπορεί να αμφισβητηθεί ο πρόεδρος; Υπάρχει διαδικασία; Προβλέπεται;» 

Στέφανος Τζουμάκας: «Εάν αποφασίσει ένα σώμα, βεβαίως. Αν υπάρχει θέμα ρεύματος και πολιτικής, ότι πλέον χρειαζόμαστε μια ηγεσία που θα πάμε σε νίκες και όχι σε ήττες, θα το προχωρήσουμε».

Δημήτρης Οικονόμου: «Εσείς, τα στελέχη που δεν τον θέλετε, με ποιον τρόπο θα τον ανατρέψετε;»

Στέφανος Τζουμάκας: «Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες. Δεν είναι εκεί το θέμα».

Άκης Παυλόπουλος: «Με υπογραφές δηλαδή; Αν συλλεγούν 5.000 υπογραφές αμφισβητείται ο πρόεδρος; Αν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, τότε συζητάμε στον αέρα».

Στέφανος Τζουμάκας: «Αυτό δεν είναι το σημαντικό, είναι άνευ αξίας. Θα βρεθούν οι διαδικασίες. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε διχασμένο χώρο, δεν έχουμε πολιτική αποδοχή, δεν έχουμε πολιτική ενότητα».

Δημήτρης Οικονόμου: «Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπετε;»

Στέφανος Τζουμάκας: «Ορισμένοι το θέλουν. Και όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Οικονόμου: «Άλλο οι απ' έξω, μέσα στο κόμμα έχει σημασία τι λένε».

Στέφανος Τζουμάκας: «Όχι, έχουν επιρροές. Όταν ήμουν υποψήφιος, είπα στην πολιτική γραμματεία -όπως και άλλοι- ότι η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Οικονόμου: «Δηλαδή αυτός ήρθε αλεξιπτωτιστής απ' έξω, τον έφεραν;»

Στέφανος Τζουμάκας: «Αυτόν τον έφεραν (σ.σ. τον Κασσελάκη), τίποτα δεν έρχεται από μόνο του».

Δημήτρης Οικονόμου: «Είχατε πει ότι ήταν και ο Τσίπρας πίσω από αυτό. Ισχύει αυτό;»

Στέφανος Τζουμάκας: «Ναι, εν γνώσει του. Δεν υπάρχει αυτό, εν γνώσει του έγινε. Άλλο τι στάση κρατάει και είπε "εγώ, ουδέτερος". Αυτό είπε και μπράβο του. Αλλά υπάρχει κανένας που δεν το ήξερε;»