Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται στον «ομφαλό της Γης» μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον εντός κι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε τη φράση «πρέπει να παραιτηθεί κανείς για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του κοινού», δείχνοντας ότι είναι πλέον παρεμβατικός και έχοντας πάρει αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχεδιάζει προσεκτικά το μέλλον του μακριά από τα «πολιτικά παρατράγουδα» στις θέσεις Κασσελάκη και την εν γένει συμπεριφορά του διαδόχου του.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα επόμενα βήματά του, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Εχω παραιτηθεί από την προεδρία, από αυτό που έκανα επί δεκαπέντε χρόνια. Ημουν στην πρώτη γραμμή. Δεν ήταν εύκολο και σε προσωπικό επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη τοξικότητα, φθορά και άγχος. Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική. Με τα λάθη και τα σωστά έχουμε αφήσει μια παρακαταθήκη. Η παραγωγή πολιτικής και η επαναπροσέγγιση της πολιτικής. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν είναι μόνο το TikTok πολιτική. Πρέπει να δώσουμε το όραμα στους νέους. Φτιάχνουμε ένα ινστιτούτο με νέους και για την Ελλάδα και για το εξωτερικό».

Περί rebranding

«Η πρόταση για rebranding ήταν μια από τις πολλές προτάσεις που διαβάζω. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το κάθε δημόσιο πρόσωπο πρέπει να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο τον προσλαμβάνει η κοινή γνώμη. Rebranding στις αξίες που πρεσβεύω δεν θα κάνω. Να παλεύω για τη Δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ανάπτυξη για ένα πιο δίκαιο μέλλον. Από μια άλλη γραμμή παραγωγής», είπε με λόγια που ακούστηκαν σαν απόσπασμα πολιτικής πλατφόρμας.

Σε άλλο σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Αν η Αριστερά δεν επαναπροσεγγίσει τις αξίες, αν χαρίσει το αίσθημα της ασφάλειας στη Δεξιά και την Ακροδεξιά... Ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια. Οικονομική, στεγαστική, γεωπολιτική ασφάλεια. Η Αριστερά πρέπει να επαναπροσεγγίσει το ζήτημα. Στην Ελλάδα το διακύβευμα είναι να ισορροπήσει ξανά το πολιτικό σύστημα».

Είναι σαφές ότι πολλά από τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα λέχθηκαν για να τα ακούσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα μιλήσει επίσης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Πάντως, αύριο Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, από όπου θα επιστρέψει στις 18 Απριλίου, ενώ οι στενοί συνεργάτες του προώθησαν δειλά δειλά την είδηση για τις πασχαλινές διακοπές του Στέφανου Κασσελάκη που θα γίνουν στην Κέρκυρα.