Τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν στις ευρωεκλογές θα συναντήσει σήμερα στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έφερε αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς όπως είπε και ο ίδιος στη δήλωσή του το βράδυ της κάλπης, το μήνυμα των ψηφοφόρων ελήφθη από την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδανία που είχε προγραμματίσει για σήμερα, οπότε και αναμένεται να δεχθεί τους νέους ευρωβουλευτές και να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha όπου θα μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών και θα δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις του. Επιπλέον, για την Παρασκευή προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που δεν είχε γίνει τον Μάιο λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με τους νέους ευρωβουλευτές, αναμένεται να επαναλάβει ότι στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. «Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της παραμένει το μόνο κόμμα που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Το οφείλει στα μέλη της, στα στελέχη και στους φίλους της», σημείωσε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του στο βράδυ των ευρωεκλογών.

Παράλληλα, όπως έχει επίσης υπογραμμίσει, η κυβέρνηση θα στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, ώστε  όπως η Ελλάδα του 2024 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 να είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή.

Χθες ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της ΝΔ και φυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Φρέντη Μπελέρη για την εκλογή του, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 238.150 σταυρούς σε όλη την επικράτεια.