Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς όπως είπε και ο ίδιος στη δήλωσή του το μήνυμα των ψηφοφόρων ελήφθη από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδανία που είχε προγραμματίσει για την Τρίτη. Αντ' αυτού αναμένεται να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha όπου θα μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών και θα δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις του. Επιπλέον, για την Παρασκευή προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που δεν ειχε γίνει τον Μάιο λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ούτως ή άλλως, στη δήλωση που έκανε το βράδυ της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι οι ευρωεκλογές ήταν η αφετηρία για μια νέα διαδρομή έως το 2027. «Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως, λοιπόν, η Ελλάδα του 2024 είναι, πιστεύω, πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή» είπε.