Η… υπόσχεση Κασσελάκη, μέσω «Documento», ότι με σειρά άρθρων του θα μιλήσει για όλα τα ζητήματα, ήταν ξεκάθαρη βολή στον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του. Αλήθεια, τι σημαίνει όταν κάποιος αποκαλύπτει διαλόγους οικοδεσπότη-προσκεκλημένου που έγιναν μεταξύ τυρού και αχλαδίου; Ίσως είναι ένα ακόμη δείγμα χαρακτήρος ή μια σαφής απόδειξη ότι ουδείς μπορεί να εμπιστευθεί τον κ. Κασσελάκη ότι τα εν οίκω δεν θα βγουν εν δήμω…

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Ταυτόχρονα, στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι μετρούν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να κερδίσουν, όπως οι της προεδρικής φρουράς που κλιμακώνουν τις πιέσεις απέναντι στους πέντε επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με την πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου να συνεχίζει τις διακοπές της, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Η καμπάνια όσων υποστηρίζουν ότι η βουλευτική έδρα του Οθωνα Ηλιόπουλου πρέπει να «κληροδοτηθεί» στον Κασσελάκη καλά κρατεί, με αναρτήσεις και δηλώσεις από στελέχη όπως η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, ο συντονιστής τομεαρχών Γιάννης Σαρακιώτης, η αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ Ραλλία Χρηστίδου, η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και άλλοι.

Επιπλέον, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι βουλευτές Νίκος Παππάς, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Γαβρήλος, Πέτρος Παππάς, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέττα, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Μπάρκας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης.

Οπως επισημαίνουν, μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να αποκτήσει τη δυνατότητα να υπερασπίζεται τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέσα στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης δύσκολα θα πετύχει τον στόχο του, αφού θεωρείται αδύνατο να παραιτηθούν και οι πέντε επιλαχόντες μέχρι την ένατη θέση, τονίζοντας τη ξεκάθαρη θέση της Ζωρζέττας Λάλη, η οποία εμμένει να κάνει χρήση του δικαιώματός της να ορκιστεί βουλευτής.

Επικίνδυνο ρίσκο

Για τους γνώστες της εσωκομματικής ισορροπίας είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τη «ζαριά» με στόχο να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όλοι οι επιλαχόντες είναι της δικής του επιρροής. Ετσι, στην πορεία προς το Συνέδριο του φθινοπώρου και με βάση τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει τα περί «υπονόμευσης» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, ενώ για την ώρα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κομματικά ισχυρού Νίκου Παππά, κανείς δεν ξέρει αν ο πρώην υπουργός δεν θα αλλάξει στάση μέχρι το Συνέδριο. Το ίδιο συγκεχυμένο σκηνικό ισχύει και για την τελική στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος με τις συνεχείς επιθέσεις του στην Αθηνά Λινού, συνεχίζει τον κλεφτοπόλεμο στην προεδρική φρουρά και επιτείνει τον εκνευρισμό όλων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κασσελάκης έδωσε παράταση στον απολογισμό δράσης των βουλευτών, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί για το τέλος Αυγούστου και ζητούνταν από τα μέλη της ΚΟ να καταγράψουν «ερωτήσεις, παρεμβάσεις, ομιλίες, προτάσεις, θέματα που άνοιξαν» καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τέλος, εν όψει της καμπάνιας του για το συνέδριο του φθινοπώρου, ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει σειρά περιοδειών, με τις «κακές γλώσσες» να λένε ότι –μη πτοούμενος από τίποτα– με το πρόσχημα της επαφής με τους πολίτες, αυτές θα αρχίσουν από... τουριστικά μέρη και νησιά, την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ συνεχίζουν και παραμένουν απλήρωτοι.