Η εμπάθεια και η τοξικότητα που τρέφει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι γνωστή και αγγίζει τα όρια της εμμονής. Χωρίς να χάσει ευκαιρία λοιπόν, ο κ. Βελόπουλος, σχολιάζοντας την εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού, το «τερματίζει» με μία άνευ προηγουμένου επίθεση, στην οποία ζητεί «εκλογές τώρα» για να φύγει ο Μητσοτάκης.

Προφανώς, δεν αναφέρεται εάν,  σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, πιστεύει πως θα είναι αυτός ο νικητής... και φυσικά δεν επιβεβαιώνει τις «κακές γλώσσες», που θέλουν να έχει δώσει παρασκηνιακά τα χέρια με τον Στέφανο Κασσελάκη, ακολουθώντας κοινή γραμμή τοξικότητας με αντάλλαγμα θέση σε κυβέρνηση συνεργασίας ηττημένων. 

Ο κ. Βελόπουλος στην ανακοίνωσή του με πόλεμο λάσπης, σχεδόν υβριστική για τον πρωθυπουργό επιχειρεί μία αποπροσανατολιστική τακτική για την κοινή γνώμη, ζητώντας «εκλογές τώρα».

Οι ισχυρισμοί Βελόπουλου

«Οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού στην καθιερωμένη "ανάρτηση εξαπάτησης" θα προκαλούσαν γέλιο, εάν η κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία δεν ήταν τραγική. Ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πραγματικά σε πλήρη σύγχυση και αδυναμία να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Πράγμα απολύτως λογικό, αφού η οδυνηρή για τους πολίτες πραγματικότητα, δεν αγγίζει τον πρωθυπουργό, καθώς ο ίδιος την αγνοεί, αφού δεν αναγκάστηκε ποτέ "να ζήσει με 700 ευρώ το μήνα"», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε: «Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, οι πολίτες υποφέρουν από τις αυξήσεις της Ν.Δ. στο ρεύμα, τον καφέ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τον συνεχιζόμενο "πληθωρισμό απληστίας" στα βασικά ήδη διαβίωσης, που "συμπτωματικά" έρχονται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο «κάθε ημέρα παραμονής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εντείνει τη μαρτυρική καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε θέλει, ούτε μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών. Εκλογές τώρα».