Ακόμα μία φορά Ελληνική Λύση και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση των «τοξικών» τους απόψεων, ασκώντας ουσιαστικά κοινή αντιπολιτευτική και λαϊκίστικη πολιτική, με φόντο την ακρίβεια και τις επιθέσεις σε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση υποστηρίζει πως «η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, είναι άλλη μια πολιτική εξαπάτηση της ΝΔ. Όπως ακριβώς συνέβη με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος: «Η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που προτίμησαν "να πάνε για καφέ" αντί να προσέλθουν στις κάλπες, ότι ο "λογαριασμός' θα έλθει αμέσως μετά».

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση επισημαίνει ότι «με την αύξηση του Φ.Π.Α. στον σερβιριζόμενο καφέ και τα υπόλοιπα ροφήματα, από την 1η Ιουλίου, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά. Τον "πικρό καφέ" πάντως θα τον κεράσει ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές, οι οποίες πρέπει να γίνουν "χθες"», ζητώντας ακόμα μία φορά εκλογές. 

Μνήμες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Προφανώς η λαϊκίστικη σύμπλευση απόψεων ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης δημιουργεί ερωτήματα μίας άτυπης συνεργασίας, ξυπνώντας μνήμες από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με φόντο πλέον τη ριζοσπαστική αριστερά Κασσελάκη με τη λαϊκίστικη δεξιά Βελόπουλου.