Ένα παρατηρητήριο συνεργασίας με τους 66 δήμους του Λεκανοπεδίου για να διαπιστώνονται, να ιεραρχούνται και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών είναι το βασικό σχέδιο που θα αναπτύξει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση, η οποία θα διαρκέσει 20 μήνες, θα δοθεί «η μάχη του αυτονόητου», έχοντας ζητούμενο την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή αναγκαίων υποδομών όπως δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης ή διαχείρισης ομβρίων υδάτων, που είναι «ανεπίτρεπτο να μην υφίστανται το 2023». Η δεύτερη περίοδος, διάρκειας άλλων 20 μηνών, θα αφορά στη δρομολόγηση των έργων, ενώ το τρίτο εικοσάμηνο στάδιο θα είναι αφιερωμένο στην ολοκλήρωση των εργασιών και στην υλοποίηση συνοδών έργων. 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η τακτική συνεργασία με τους δήμους, στο πλαίσιο του παρατηρητηρίου, θα γίνεται σε μηνιαία βάση, ενώ οι παρεμβάσεις θα κατανεμηθούν σε οκτώ διαφορετικές ενότητες, συγκροτώντας ένα ολιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της Αττικής. «Έχουμε διάθεση να δουλέψουμε πολύ σκληρά», είπε, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υπάρξουν «αποτελέσματα για κάθε γειτονιά ξεχωριστά». 

«Αντλώ σοφία και πληροφόρηση από την επαφή με τον κόσμο» 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για την πρόθεσή του να βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη ώστε να ενημερώνεται για τα προβλήματα. «Νομίζω αυτή είναι η ανάγκη της κοινωνίας. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις αναλύσεις και παρουσιάσεις. Θέλουν αποτέλεσμα. Αυτή είναι η λογική της δικής μου υποψηφιότητας» είπε και πρόσθεσε: «Στο γραφείο λύνεις κάποια προβλήματα. Αυτό δεν απαιτεί πάνω από ένα δίωρο την ημέρα. Αντλώ σοφία και πληροφόρηση από την επαφή με τον κόσμο».

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για την ανάγκη δραστικής περιστολής της μη χρήσιμης γραφειοκρατίας και έκανε άνοιγμα συνεργασίας στους υπόλοιπους υποψήφιους. 

Αξιολόγηση για το ψηφοδέλτιο 

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης ώστε να «παντρέψουμε την εμπειρία στελεχών που βοήθησαν την προσπάθεια του Γιώργου Πατούλη με το μεράκι νέων ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι ο «κορμός» των υποψηφίων θα ανακοινωθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται η παρουσίαση όλων των ονομάτων.