«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Νικόλαος Σταμπολίδης μετά την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη για όσα είπε στο BBC σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όπως τονίζει ο κ. Σταμπουλίδης, ο παγκόσμιος θόρυβος που ξεσήκωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν κατάφερε να σπάσει την ενότητα των Γλυπτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης: 

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την απόφαση του 2021, του παγκόσμιου οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».