Tην απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως είπε, δικαιώνεται η επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να «σηκώσουν» και πάλι το θέμα. Συνέχισε λέγοντας πως ο Ρίσι Σούνακ προφανώς δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση και αντί να το υποβαθμίσει το ανέδειξε. Και πως μετά από αυτό που συνέβη, η κοινή γνώμη «κατάλαβε πως έχουμε πολύ δυνατά επιχειρήματα».

Στο τέλος της ημέρας - συνέχισε ο Παύλος Μαρινάκης- αυτό που κρατάω είναι αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στα «Νέα», «πως οι συζητήσεις προχωράνε και είναι παραγωγικές. Δεν ισχύει το ότι δεν είχε συμφωνηθεί. Προφανώς η κύρια συζήτηση ήταν ο πόλεμος και τα οικονομικά, αλλά είναι μία πάγια θέση της Ελλάδας, που το είχε θέσει και στον Μπόρις Τζόνσον.  Ετέθη στην αρχηγό της αντιπολίτευσης αλλά εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό».

Σημειώνεται πως στη βρετανική Βουλή ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για μικροπολιτική ενώ ο τελευταίος έριξε την ευθύνη στην ελληνική πλευρά, κάνοντας λόγο για συμφωνία να μη συζητηθεί το θέμα των γλυπτών, η οποία δεν τηρήθηκε. Ισχυρσιμός, που η Αθήνα διέψευσε.

Μάχη με τη ακρίβεια

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η μάχη που δίνει η κυβέρνηση θα συνεχιστεί. «Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπήρχε από τη προηγούμενη κυβέρνηση μία υπηρεσία που να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Μόνο τη φετινή χρονιά τα πρόστιμα φτάνουν τα 9 εκ. ευρώ και οι έλεγχοι έχουν ξεπεράσει τους 20.000. Η ΔΥΜΕΑ εντοπίζει μία παραβατική συμπεριφορά, και εάν το κέρδος είναι Χ παράνομο ποσό το πρόστιμο είναι πολλαπλάσιο αυτού του ποσού. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι στις περιπτώσεις που επιβάλλονται τα πρόστιμα, πέραν των ποσών που εισπράττει το κράτος, στα ίδια τα προϊόντα παρατηρείται μείωση τιμής μέχρι και 25%. Τρίτον, οι εταιρίες οι οποίες δέχονται το πρόστιμο, τις ίδιες ετικέτες τις βάζουν  στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Δημοσιοποιούνται βάσει νόμου τα ονόματα των εταιρειών αλλά για τους κωδικούς, αυτό που έχει σημασία, είναι τα προϊόντα μετά να είναι πιο φθηνά για τον καταναλωτή».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αυτή τηρούμε τον λόγο μας».

«Ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ότι θα έρθει τη δεύτερη τετραετία, θα έρθει.  Ως προς το χρόνο θα υπάρξει ανακοίνωση. Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχεία για τον  γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που τηρεί τον λόγο του αλλά δεν νομοθετεί με κλειστές πόρτες. Η ΝΔ έχει αντέξει για 50 χρόνια ως μεγάλη παράταξη γιατί σέβεται κάθε άποψη».

Μιλώντας, τέλος, για το περιστατικό με τους ανήλικους μαθητές που χρησιμοποίησαν στικάκια νικοτίνης, τα οποία, όπως είπαν, προμηθεύτηκαν από περίπτερο, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως αυτός που έδωσε τα στικάκια στα ανήλικα παιδιά δεν έπρεπε να τα δώσει και αυτό σίγουρα είναι στο πλαίσιο της διερεύνηση του εισαγγελέα.

«Το έγκλημα τρέχει και οφείλουμε να τρέξουμε και εμείς πιο γρήγορα. Στηρίζουμε την αστυνομία στην πράξη και όχι στα λόγια και γι’ αυτό αυξάνεται το προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα», είπε.