Για «μειοψηφικές κραυγές» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, όπως αυτές του κλάδου των δικηγόρων, απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Πέμπτη.

«Είναι μειοψηφικές οι κραυγές όσων προσπαθούν να κάνουν επαναστατική γυμναστική διά των κινητοποιήσεων. Είναι ουτοπική η σύγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου με τον νόμο Κατρούγκαλου», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος εξήγησε σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο και τα μαχητά τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Είχαμε πει ότι σεβόμαστε την διαβούλευση, χωρίς να απομακρυνθούμε από τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να έχει εισόδημα μικρότερο από τους υπάλληλους του. Είχαμε πει ότι δεν μπορεί να υπάρχει οριζόντιο μέτρο. Ξεκινάμε από μια παραδοχή που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του κράτους: το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό».

Σε αυτό το ποσοστό, όπως τόνισε, «είναι και οι νέοι, είναι και όσοι δουλεύουν με μπλοκάκι, είναι οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία και εξαιρούνται ή είναι άλλοι που λένε ότι ενώ έχω εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, έχω εισόδημα από άλλες πηγές, για παράδειγμα από ενοίκια ή έχει μεγάλο εισόδημα ο σύζυγος μου και έτσι επιβιώνουμε».

Ο ίδιος εστίασε στη σημασία της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής που προκρίνει η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια συνολική κυβερνητική πολιτική σε εξέλιξη». «Είναι συνολική παρέμβαση ύψους 3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και δεν αφορά μόνο την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών», σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι «κατάντησε κακόγουστο αστείο η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».