Την επισήμανση πως, μετά και τη δημόσια διαβούλευση στην οποία τέθηκε και ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ, εξετάζονται αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις κυρίως στις αλλαγές που αφορούν τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που επί 15 χρόνια δηλώνουν μηδενικό φορολογικό εισόδημα. Διαφώνησε επίσης στην κριτική που κάνει λόγο για «οριζόντιο μέτρο» και κατά συνέπεια άδικο, αφού αφενός το μέτρο είναι μαχητό και αφετέρου υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως είπε.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση Κασσελάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων και τις αιχμές που αφήνει για τη στάση του, ανάφερε ότι «καλό θα ήταν ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει μια αίσθηση των νομικών δεδομένων. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δικαιοσύνη κι εγώ δεν μπορούσα να προσθέσω τίποτα παραπάνω σε αυτές». Παράλληλα ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι «η αντιπολίτευση προσπαθεί εναγωνίως να συνδέσει τις παρακολουθήσεις με την κυβέρνηση και με συγκεκριμένες υπηρεσίες, κάτι που δεν έχει ουδόλως αποδειχθεί».

Σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή» και την επισήμανση για τη γενικότερη στροφή στην Ευρώπη προς τα δεξιά κι όχι προς το κέντρο, τόνισε πως «η μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη είναι ότι έχει βάλει στο επίκεντρο της τα προβλήματα των πολιτών και η αντιμετώπιση τους φέρνει την ταύτιση ανθρώπων που ξεκινάνε από διαφορετικές αβελτηρίες», αναφέροντας ως παραδείγματα το μεταναστευτικό και την φορολογική πολιτική.

Σχολιάζοντας την αρνητική θέση που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα παρουσιαστεί το σχετικό νομοσχέδιο και οι όροι του εν ευθέτω χρόνο, οπότε είναι  άκαιρη όποια συζήτηση τώρα». Σε ό,τι αφορά την δική του θέση απάντησε ότι έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια εδώ και καιρό.