Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στα νησιά, με νωπή ακόμη την προσωπική του αφήγηση στο μικρό (ή και μεγάλο) «θαύμα» της βάφτισής του, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στα... χαρακώματα με τη «Νέα Αριστερά», την οποία και προσδένει στο... άρμα Μητσοτάκη.

Άνευ προηγουμένου «εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του» καταλογίζουν πηγές της Κουμουνδούρου στη «Νέα Αριστερά».

Ειδικότερα αναφέρουν: «Η κυρία Αχτσιόγλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και για μια ακόμη φορά περιορίστηκε στο να κάνει "αντιπολίτευση" στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και την επισήμανση της "αφηρημάδας" της από τους δημοσιογράφους. Την ίδια στιγμή, ο κύριος Χαρίτσης δίνει συνέντευξη στην "Καθημερινή" όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αλήθεια, δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει;», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο». Αναφέρουν ακόμη ότι «την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξή τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση» και σχολιάζουν: «Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με… τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος».

Νέα Αριστερά: «Οι εμμονές ταιριάζουν στους ψευδοθαυματοποιούς»

«Οι εμμονές ταιριάζουν στους ψευδοθαυματοποιούς», απαντούν πηγές της Νέας Αριστεράς στο σχόλιο πηγών του ΣΥΡΙΖΑ περί εμμονής της Νέας Αριστεράς με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του.

 «Ευτυχώς κάποιοι έχουν ιστορία και πεπραγμένα στους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στη Δεξιά και τον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που υπηρέτησαν πίστα τη δεξιά ιδεολογία και την ιδιοτέλειά τους και συνεχίζουν να το κάνουν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Άλλος για... Σύρο τράβηξε

Σύρος, Πάρος, Νάξος και Αμοργός οι σταθμοί της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στις Κυκλάδες. Και ο θαλασσινός αέρας άνοιξε πανιά προς τα... αριστερά.

Από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψε» ότι «δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο και ότι δεν γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

Από τα Νεώρια, υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των ναυπηγείων, καθώς, όπως υπογράμμισε, «βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό», ενώ σημείωσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ό,τι έξοδο και να είναι αυτό, ό,τι δαπάνη και να είναι αυτή».

Θυμήθηκε όμως και τις συγκλίσεις του στα θέματα διαφάνειας με τον Κυριάκο Βελόπουλο: άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «υποβάθμιση» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και για τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών: «Είναι πολύ επιλεκτική η κυβέρνηση στο τι θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει», είπε ο... νεοφώτιστος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.