Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τη χώρα, τους πολίτες αυτής της χώρας και κυρίως τα μέλη και τους φίλους του κόμματος είναι πότε θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Πότε θα γίνει πρωθυπουργός ο Νίκος Ανδρουλάκης. Διότι, ως γνωστόν, όλοι με αυτό ασχολούνται δεδομένης της «δυναμικής» που αναπτύσσουν τόσο ο πρόεδρος όσο και το κόμμα. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο ίδιος στο MEGA δίνοντας άλλη διάσταση στα ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ερώτημα για το κόμμα του πριν από δύο χρόνια, προτού αναλάβει ο ίδιος δηλαδή για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Πριν από έναν χρόνο με ποιον θα πάει το ΠΑΣΟΚ – εννοώντας το θέμα που είχε τεθεί για το αν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας στην περίπτωση που δεν προέκυπτε αυτοδυναμία.

Τώρα, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ερώτημα είναι «πότε θα κυβερνήσουμε». Δηλαδή πότε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κυβέρνηση και ο Νίκος Ανδρουλάκης πρωθυπουργός της χώρας για να εφαρμόσει τον σοσιαλισμό που, ως γνωστόν, σημειώνει μεγάλη επιτυχία διεθνώς αλλά και σε επίπεδο Ευρώπης. Όπως και να έχει, αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που ταλανίζει απ' άκρου εις άκρον τη χώρα. Με αυτήν την έγνοια κοιμούνται και ξυπνούν οι πολίτες.

Βέβαια, ο ίδιος έχει χαράξει τον σχετικό… οδικό χάρτη. Τον περιέγραψε άλλωστε. Συγκεκριμένα, στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, «θα είναι δεύτερο κόμμα με αυξημένα ποσοστά». Άντε και να είναι με τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά δεν τα ανέφερε. Τι ακριβώς εννοεί αυξημένα ποσοστά; 20%, 25% ή 30%; Διότι για να πάει στο επόμενο βήμα, να κυβερνήσει δηλαδή και να γίνει πρωθυπουργός ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει μια βάση, μια δυναμική.

Μόνο που οι δημοσκοπήσεις φτάνουν το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα, το πολύ 14%. Τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη τον καταγράφουν με μονοψήφιο ποσοστό ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού. Θα υπάρξει κάποια έκρηξη που θα εκτοξεύσει τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ; Με αφορμή, για παράδειγμα, τη στάση του στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων; Ή της επιστολικής ψήφου; Διότι αν πιάσουμε το θέμα των πανεπιστημίων, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν είναι μόνο βουλευτές του κόμματος απέναντι στη θέση του προέδρου τους αλλά και οι ψηφοφόροι του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει και τελικά είναι και διπλό: Πότε θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ; Και πότε θα γίνει πρωθυπουργός ο Νίκος Ανδρουλάκης;