Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον Παύλο Παπαδόπουλο στην «Καθημερινή της Κυριακής» (02/06/2024) είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Το Κέντρο δεν είναι επικοινωνία. Είναι εκσυγχρονιστικές, μεταρρυθμιστικές πολιτικές που υλοποιούμε».

Είναι, προσθέτουμε, και τρόπος ζωής απαλλαγμένος από ιδεοληψίες, δογματισμούς, φανατισμό και εχθροπάθεια που εκπορεύεται από την άκρα Αριστερά και την άκρα Δεξιά. Το Κέντρο είναι μετριοπάθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει αδράνεια και ατολμία στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στη λήψη αποφάσεων. Ο πραγματισμός επιπλέον αποτελεί βασικό στοιχείο του γονιδιώματος του Κέντρου στην αντιμετώπιση κοινωνικοοικονομικών ζητημάτων. Από τον πραγματισμό, εν αντιθέσει με το ρεαλισμό, απορρέει εμπειρικά η γνώση ότι το Κέντρο είναι συνυφασμένο με την αλλαγή και την πρόοδο.

Αυτό το Κέντρο στεγάζεται και εκφράζεται από τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ταυτοποιημένο πλέον με τη φιλελεύθερη Δεξιά, συγκροτεί τη μεγάλη κεντροδεξιά πατριωτική παράταξη, σύμφωνα με τις επιταγές του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή που άνοιξε το δρόμο για τη διεύρυνση στο Κέντρο. Αυτή η ΝΔ, έχοντας βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εξελίσσεται και ανανεώνεται προσηλωμένη στις αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας και στις αρχές που την κατέστησαν στη συνείδηση των πολιτών εγγυήτρια της ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας.