Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τιμή της φέτας. Ο Στέφανος Κασσελάκης βάλθηκε να διαψεύσει τον πρωθυπουργό, μόνο που έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος πήγε να στήσει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες με ένα βιντεάκι στα social media.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή αναφέρθηκε στην τιμή της φέτας, λέγοντας ότι «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία». Τα στοιχεία αυτά δεν τα έβγαλε από το μυαλό του ο πρωθυπουργός αλλά προέρχονται από την επίσημη έκθεση του ΙΕΛΚΑ ( Ινστιτούτο έρευνας λιανεμπορίου καταναλωτικών αγαθών) , όπου φαίνεται πράγματι ότι η Ελλάδα έχει πιο φθηνή φέτα από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μετράει τις τιμές 44 προϊόντων στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης . Το ΙΕΛΚΑ έχει στις λίστες του πάντα τα ίδια προϊόντα, ώστε να προκύπτει και η σύγκριση με τις προηγούμενες έρευνες του. Έτσι λοιπόν, μετράει πάντα τη φέτα των 500γρ (που είναι το σύνηθες μέγεθος στη συσκευασμένη φέτα), τη γαλοπούλα των 100 γρ., τον στιγμιαίο καφέ των 200γρ. και πάει λέγοντας. 

Έτσι ο πρωθυπουργός μιλώντας για τη τιμή της φέτας, μίλησε για τα 500γρ. όπως αναφέρεται από την έρευνα του ανεξαρτήτου ινστιτούτου και φυσικά όπως συγκρίνεται ακριβώς στα ίδια γραμμάρια με τις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα η ίδια έρευνα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω, δείχνει ότι πολλές τιμές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί σε σχέση με την ίδια έρευνα το 2023. Η φέτα εμφανίζεται να έχει μειωμένη τιμή κατά 2 ευρώ το κιλό, μέσα στο διάστημα Σεπτεμβρίου- Μαίου. Όλα αυτά είναι συγκεκριμένα νούμερα και στοιχεία, τα οποία φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε, προσπαθώντας να παρουσιάσει άλλη εικόνα τους πολίτες. Πως; Πολύ απλά ψάχνοντας φέτα με τιμή 6,28€ όχι για 500γρ αλλά για 1 κιλό!

Με λίγα λόγια ο Στέφανος Κασσελάκης έψαχνε φέτα ενός κιλού με περίπου 6 ευρώ, μια τιμή που δεν υπήρχε ούτε πριν την πληθωριστική κρίση λόγω του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας! Φυσικά όλα αυτά είναι νούμερα και λεπτομέρειες που πολλοί πολίτες δεν θα προσέξουν, βλέποντας το σκηνοθετικά άψογο βιντεάκι Κασσελάκη, ο οποίος με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπάθησε να παραποιήσει τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη και να κοροϊδέψει του πολίτες. Φυσικά όσοι γνωρίζουν από ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν ότι η η σχέση τους με την αλήθεια δεν είναι ιδιαίτερα στενή. 

Τα ίδια έκανε και με το λάδι 


Περίπου τα ίδια έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης με την τιμή του λαδιού στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό. Στο ίδιο πλαίσιο συνέκρινε... την τιμή ελληνικού βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου που πωλείται στην Ελλάδα με βιολογικό ελαιόλαδο με προσμίξεις από τρεις χώρες που πωλείται στην Γερμανία. Δηλαδή εντελώς διαφορετικά προϊόντα και εντελώς διαφορετική ποιότητα. Λέγε - λέγε κάτι θα μείνει στους πολίτες από τη σωρεία ψεμάτων και ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από βιντεάκια στα social media που επιμελείται μια μεγάλη επικοινωνιακή ομάδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κόσμος τρώει σανό. Αλλά οι εποχές άλλαξαν. 

Ακολουθούν εικόνες από την έκθεση του ΙΕΛΚΑ καθώς και βίντεο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη που εξηγεί την αλήθεια με τη σύγκριση τιμών της φέτας:

@pavlos_marinakis

Πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση.

♬ πρωτότυπος ήχος - Pavlos Marinakis


ielka-new-web-2.jpg
ielka-new-web-3.jpg
ielka-new-web-4.jpg