Ο Στέφανος Κασσελάκης λογικά πιστεύει ότι απευθύνεται σε έναν λαό που τρώει σανό. Σε μια κοινωνία που, όπως ο ίδιος λέει, είναι «χαμηλών προσδοκιών». Δεν εξηγείται διαφορετικά η σύγκριση τιμής που επιχειρεί και στην οποία επιμένει μεταξύ βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου ελληνικού που πωλείται στην Ελλάδα με λάδι, το οποίο πωλείται ως βιολογικό στη Γερμανία και διαφημίζεται ως προϊόν πρόσμιξης ισπανικού, ιταλικού και ελληνικού ελαιολάδου.

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει οριστικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν και αναπνέουν με τα ψέματα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει άλλωστε δηλώσει πώς βλέπει τους πολίτες αυτής της χώρας. Και τελικά έτσι τους αντιμετωπίζει. Η σύγκριση που επιχειρεί στις τιμές του ελαιολάδου χαρακτηριστική. Το δυστύχημα είναι πως επιμένει. Όπως επιμένει σε κάθε ψέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον να λειτουργεί στη λογική του Γκέμπελς και του «πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει».

Ο de facto -αγαπημένη πλέον αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη όταν μιλά για οτιδήποτε- εκτός πραγματικότητας αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται σε επικίνδυνα νερά όπως φάνηκε και από τον τρόπο που αντιμετώπισε τη Χαμάς και τον Ισραηλινό πρέσβη και την προσπάθειά του να μεταβεί στη Ραμάλα χωρίς κανείς να γνωρίζει τι σκοπεύει να κάνει και εκπροσωπώντας ποιον, κινδυνεύει να μετατρέψει τον μύθο που ζει σε μια δική του πραγματικότητα την οποία μεταλαμπαδεύει στους οπαδούς του.

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς επιδιώκει αν συνυπολογιστεί ότι η τοξικότητα και ο λαϊκισμός έχουν καταδικαστεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τους ψηφοφόρους, τους πολίτες αυτής της χώρας. Αν τελικός στόχος είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα θυμίζει βούρκο ώστε να πορευτεί και μετά τις εκλογές, καλό θα είναι να ρωτήσει τον προκάτοχό του σχετικά με το πού τον οδήγησε αυτή η τακτική.

Σε κάθε περίπτωση, αν και κρητικής καταγωγής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε -να μη τι άλλο- να γνωρίζει τις διαφορές του ελληνικού ελαιολάδου με όλα τα υπόλοιπα. Και κυρίως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλο βιολογικό έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και άλλο αυτό που και στην ετικέτα αναγράφει ότι είναι προϊόν πρόσμιξης, χωρίς μάλιστα να αναφέρει και σε τι ποσοστό είναι το κάθε λάδι εντός της συσκευασίας.

Ας ρωτούσε κάποιον συγγενή του…