Ο,τι και να υποστηρίζουν ορισμένοι καταστροφολόγοι και μηδενιστές, η κανονικότητα συνεχίζεται στη χώρα. Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όμως η βελτίωση της οικονομίας αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιδιώτες μετρούν αντίστροφα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τις προκρατήσεις σε δημοφιλής προορισμούς να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Την τιμητική τους έχουν οι πόλεις με κορυφαίες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπως η Πάτρα η οποία εμφανίζει συνεχώς νέα διαθέσιμα ακίνητα σε πλατφόρμα ενοικίασης. 

Για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα οι αναγνώστες μας, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς οι προκρατήσεις ξεπερνούν το 80%. Στο Ναύπλιο: 90% πληρότητα, Πάτρα - Ξάνθη: 90-95%, Ιωάννινα: 90-95%, Καστοριά: 95%, Ορεινή Αρκαδία: 80 - 85%, Τρίκαλα & Αράχοβα: 85-90%, Ρέθυμνο: 90-95%. Αυτά τα ποσοστά θα φτάσουν το 100% τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τριήμερο. 

ΜΕ ΒΑΣΗ τα παραπάνω και με αφορμή την ακρίβεια που όλοι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει στην καθημερινότητά μας, σας παραθέτω μερικές τιμές για το κόστος διαμονής, τα μεταφορικά και τις ξεναγήσεις μιας τετραμελούς οικογένειας: Κέρκυρα (3 διανυκτερεύσεις) 800 ευρώ, Καστοριά (3 διανυκτερεύσεις) 600 ευρώ, Πάτρα (2 διανυκτερεύσεις) 550-650 ευρώ αναλόγως της περιοχής διαμονής, Ιωάννινα (2 διανυκτερεύσεις) 580 ευρώ, Λαμία (2 διανυκτερεύσεις) 650 ευρώ. 

Αυτή η εικόνα σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τα περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας την οποία περιγράφουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επαναλαμβάνω, δεν μετατραπήκαμε σε Ελβετία αλλά προφανώς η χώρα μας σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη μίζερη εικόνα που παρουσιάζουν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι για την Ελλάδα η ελπίδα δεν βρίσκεται σε μια τέτοια αντιπολίτευση. Βρίσκεται όμως στους ίδιους τους Ελληνες, οι οποίοι σε μια περίοδο κατά την οποία στην υπόλοιπη Ευρώπη κυριαρχούν η άκρα Δεξιά, η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην κεντροδεξιά κυβερνητική παράταξη. Γιατί πραγματικά η ΝΔ είναι από τις μετριοπαθείς φωνές σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από μεγάλα και διεθνή ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως ένας από τους πιο αξιόπιστους πρωθυπουργούς σε όλη την ΕΕ, που παραδίδει μαθήματα σοβαρότητας και προοπτικής, φέρνοντας αποτέλεσμα. 

Όλοι οι σοβαροί πολιτικοί παρατηρητές ομολογούν ότι στην Ελλάδα συντελείται ένα μεγάλο οικονομικό θαύμα και έτσι υπάρχει μια αχτίδα φωτός για την υπόλοιπη Ευρώπη, απέναντι στην εθνικιστική ακροδεξιά στροφή που είναι πολύ πιθανό να έρθει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. 

Η Ελλάδα λοιπόν δεν έγινε Ελβετία, αλλά άλλαξε πίστα. Ανέβηκε επίπεδα όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Παίζει σε άλλο επίπεδο, μόλις μερικά χρόνια μετά από τη μεγάλη δημοσιονομική κρίση, από τα Μνημόνια και από τα παραμύθια της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Καλημέρα σε όλες και σε όλους…