Ως «θετική ψήφο» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, 21 Μαΐου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, μίλησε για τη σημασία της ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τη δυνατότητα να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας, ενώ σημείωσε ότι νιώθει δικαιωμένος για το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής.

«Επικρατεί η λογική, το μέτρο»

Όπως είπε: «Πιστεύω ότι η ψήφος της προηγούμενης Κυριακής είναι μία θετική ψήφος. Ο ελληνικός λαός - και αυτό συμβαίνει σπάνια στην ελληνική πολιτική ιστορία- έχει ψηφίσει υπέρ της συνέχισης της πορείας, με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια παράταξη, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος σε μία εποχή καταστροφολογίας, διχασμού, αχρείαστων υψηλών τόνων».

Επίσης, πρόσθεσε: «Επικρατεί η λογική, το μέτρο. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και προχωράμε μπροστά», πρόσθεσε.

 «Πρέπει να ξαναπάνε όλοι να ψηφίσουν»

Εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι αυτές οι εκλογές θα κρίνουν το πώς και ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του προχθές απέδειξε ότι θέλει σταθερότητα, σιγουριά. Έχει επιλέξει ως Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για να ισχύσει αυτό, πρέπει να ξαναπάνε όλοι να ψηφίσουν. Διότι αν δεν πάνε να ψηφίσουν, θα έχει ακυρωθεί η προχθεσινή τους επιλογή. Πιστεύω ότι οι συμπατριώτες μας θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ και εφόσον δώσουν το ίδιο ποσοστό - ό,τι και να γίνει με τα άλλα κόμματα - η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ξεκινάμε από την αρχή και πρέπει να ξαναπάμε στο ίδιο ποσοστό για να είμαστε σίγουροι».

Για απλή αναλογική και επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος 

Σχετικά με την απλή αναλογική, ο Τ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «η απλή αναλογική είχε καθιερωθεί από τον κ. Τσίπρα όταν συνειδητοποίησε ότι έρχεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και ήθελε να το εμποδίσει. Πρέπει να τελειώσουμε με την απλή αναλογική».

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, ο πρώην υπουργός τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι «τέτοιου είδους επισκέψεις δεν έχουν προσχηματικό χαρακτήρα ή εκλογικό», ενώ σημείωσε ως «πολύ σημαντική» την παρέμβαση Ιερώνυμου, με «ισχυρά μηνύματα για εκείνους που οφείλουν να τα παραλάβουν».