Στο «MEGA Σαββατοκύριακο», την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κόσμος αγκάλιασε τη θετική ατζέντα του κόμματος, ενώ τόνισε πως κανείς δεν είχε προβλέψει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει μπει σε κλίμα αυτοκριτικής λίγο πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας. Εκτίμησε πως η ΝΔ θα πετύχει το πολυπόθητο ποσοστό που θα της εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με τον ίδιο να απορρίπτει το σενάριο η χώρα να οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες: «Θα υπάρχει κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου, δεν βλέπω τρίτες κάλπες».

«Θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή»

Ακόμα, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι στις επόμενες εκλογές χρειάζεται να υπάρχει συμμετοχή. Όπως είπε:«Νομίζω το καθοριστικό είναι ο κόσμος που ψήφισε στις 21 Μαΐου να μη θεωρήσει ότι όλα έχουν κριθεί. Η κάλπη θα ανοίξει το πρωί της 25ης Ιουνίου και θα ξαναγεμίσει το βράδυ».

«Θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή, να ξαναδούμε αυτά τα ποσοστά να πηγαίνουν στην κάλπη και εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε συντριπτικές αλλαγές στα ποσοστά αυτά, αλλά βλέπω ότι υπάρχει ζήτημα αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να ευνοήσει άλλους πολιτικούς χώρους», πρόσθεσε.