Σε συνένετευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος.

Πιο συγκεκριμένα, με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση που θέλει

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει καθώς όπως τόνισε, προτίθεται να αντλήσει από τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στις εκλογές.

Όπως ανέφερε: «Θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ»

Κάλεσμα στα στελέχη του για εκλογική εγρήγορση

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω».

Παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Για Υγεία και τουρκικές εκλογές 

Ακόμα, αναφορικά με τον τομέα της Υγείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει: «Η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα. Έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας».

Ενώ για τις τουρκικές εκλογές σημειώνει πως «υπάρχει φαβορί», αλλά δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος «ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας»