Ούτε «πόθεν» ούτε «έσχες» είναι αυτό που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στους πολίτες, επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας την Τρίτη στο Action24, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι σε αυτή τη μια σελίδα που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη δεν εμφανίζεται ούτε η προέλευση των χρημάτων, ούτε περαιτέρω στοιχεία. Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε τη διάπραξη αδικήματος όταν μίλησε για τις εταιρείες που έχει στο όνομά του. 

«Ο κ. Κασσελάκης παρουσιάζεται ότι είναι καθαρός πολιτικός και λέει ότι εμείς κυρίως της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουμε καθαρά χέρια. Τα πόθεν έσχες μας εξετάζονται κάθε χρόνο από ορκωτούς λογιστές, όλων των βουλευτών. Και όχι μόνο για το διάστημα που είμαστε βουλευτές, αλλά και τρία χρόνια πίσω. Και ο κ. Κασσελάκης ενώ έχει μια υποχρέωση ως αρχηγός κόμματος να δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Δεν τα δηλώνει. Αυτό που έδωσε χθες δεν είναι ούτε "πόθεν" ούτε "έσχες". Υπάρχει μια γενική καταγραφή περιουσιακών στοιχείων στα οποία δεν δίνονται όπως στο πόθεν έσχες περαιτέρω στοιχεία. Το βασικό που προκύπτει είναι ότι αυτή τη στιγμή ομολογεί την διάπραξη ενός αδικήματος. Ο νόμος που λέει ότι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων απαγορεύεται να έχει εταιρεία στην αλλοδαπή. Προκύπτει από αυτό που δίνει ότι έχει δύο εταιρείες. Από αυτές τις εταιρείες έγινε χρηματοδότηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Από εταιρεία που κατείχε παράνομα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αν με ρωτάτε είναι αστείος αυτός ο νόμος που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει. Οταν εξελέγη έπρεπε να κάνει τις ανάλογες διαδικασίες».