Καταπέλτης κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας», Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης, εκτοξεύοντας τα πυρά του τόσο στη σημερινή μορφή του, ως ένα αρχηγικό κόμμα που πάσχει από έλλειψη πολιτισμού και σοβαρότητας, αλλά και στα πεπραγμένα επί διακυβέρνησής του, τα οποία συμπυκνώνονται στο ξεπούλημα «όλων» μέχρι και της έννοιας της Αριστεράς, την οποία «έστειλαν 100 χρόνια πίσω», όπως λέει.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Δανίκα, στο protothema, υπενθύμισε ότι ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015, υπογραμμίζοντας πως «ο κόσμος θυμάται τι έζησε τα 5 χρόνια και βλέπει πώς ζει τώρα». «Νομίζω πως είμαι ο πρώτος που τον Ιούνιο του 2015 ζήτησα δημοσίως συγγνώμη που παρέσυρα με την αρθρογραφία μου και άλλους να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο του '15, λοιπόν, ενώ ήξερα περί τίνος πρόκειται, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ θεωρίας (του τι πίστευε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ) και πράξης (του τι γινόταν γύρω γύρω στο παγκόσμιο γίγνεσθαι), στήριζα ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ και στην αρθρογραφία μου στην "Ελευθεροτυπία". Τον Ιούνιο του ’15, όμως, πάω στην κάλπη, παίρνω ένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γράφω επάνω "Εάν υπήρχε σοβαρότητα" και το ρίχνω», εξήγησε.
Ο ίδιος, αναφερόμενος στις φετινές εκλογές, συμπληρώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μόνος του στο γήπεδο, «εντελώς. Χωρίς αντίπαλο. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία». Άλλωστε, όπως τονίζει, ο κόσμος τον Μάιο αποφάσισε ότι θα ψηφίσει τους επαγγελματίες και όχι τους ερασιτέχνες. «Για μένα είναι τόσο απλό. Η Νέα Δημοκρατία, οι κεντροδεξιοί και οι δεξιοί είναι επαγγελματίες της πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ερασιτέχνης», υπογραμμίζει.
Υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρό κόμμα για να κυβερνήσει τη χώρα», θέτει εύλογα το ερώτημα: «Πες ότι αύριο το πρωί κερδίζει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται κυβέρνηση. Ποιον θα βάλει υπουργό Οικονομικών για να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας;». Για να διευκρινίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή. «Στην κυβέρνηση που υπάρχει μόνο μία σοβαρή σοσιαλδημοκρατία μπορεί να αντιπαρατεθεί, η οποία στην Ελλάδα δεν υπάρχει», σημειώνει.
Στη συνέντευξη κάνει επίσης λόγο για δεκάδες ψέματα επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, τα οποία «έχουν απλωθεί όχι μόνο στα 5 χρόνια της κυβέρνησης, αλλά και στα 4 της αντιπολίτευσης», όπως είπε. «Τι του 'πε του Ελληνα πολίτη, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διακυβέρνησή του, για το τι είναι η Αριστερά; Οτι είναι αυτή που υπογράφει ό,τι του λέει ο Σόιμπλε και η τρόικα; Οτι είναι αυτή η οποία ξεπουλάει ό,τι πατριωτικό υπάρχει μόνο και μόνο για να κάνει τα χατίρια των Γερμανών και των Αμερικανών προκειμένου να κερδίσει την εύνοιά τους για να τον στηρίξουν να ξανακυβερνήσει; Δηλαδή από πού κι ως πού ακούστηκε η Αριστερά, η οποία πολέμησε από ένα μέτωπο που λεγόταν Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, να πουλάει ένα όνομα, μια γλώσσα και μια ιστορία σε έναν άλλο λαό, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την εύνοια των Αμερικανών και των Γερμανών; Από πού κι ως πού, δηλαδή, μια Αριστερά δεν είναι και πατριωτική; Από πού κι ως πού ένας πρωθυπουργός κάθεται και μιλάει τρεις ώρες με τον Ερντογάν και δεν μαθαίνει ποτέ κανένας τι έλεγε μ’ αυτόν ο οποίος είναι απέναντι και διεκδικεί; Από πού κι ως πού ένας αριστερός πρωθυπουργός πηγαίνει στον Τραμπ, τον οποίο τον έχει λούσει προηγουμένως, και του λέει: "Εντάξει, δεν είσαι και εκπρόσωπος του Κακού"»; σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, επισημαίνει ότι είναι «καλύτερα από τα 5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο κόσμος μετράει με την τσέπη του. Δεν μετράει με ιδεολογίες. Εγώ δεν μετράω με την τσέπη μου, μετράω με ιδεολογίες. Και αν με βάλεις να βάλω κάτω τα κουκιά, θα σου πω ότι η χώρα πάσχει σε επίπεδο Δικαιοσύνης, σε επίπεδο παιδείας, σε επίπεδο υγείας, σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάει λέγοντας. Ο κόσμος όλα αυτά τα έχει... τεταρτεύοντα. Δεν τον ενδιαφέρει. Βλέπει ότι έχει αύξηση στον μισθό του και στα επιδόματά του; Βλέπει ότι εξακολουθεί και υπάρχει η ίδια ανοχή στη μικρο-παρανομία με την οποία εμπλέκεται και ο τελευταίος πολίτης; Βλέπει ότι εξακολουθεί και υπάρχει το συστηματάκι "ο γνωστός, του γνωστού, ω γνωστέ"; Βλέπει ότι τα παιδιά του δεν παραστριμώχνονται στα σχολεία, αλλά εξακολουθεί και ισχύει το "δεν βαριέσαι, παιδί είναι"; Βλέπει ότι οι συντάξεις πήραν και μισό τοις εκατό αύξηση;», υπογραμμίζει, ανάμεσα σε άλλα.