Ένα σαφές μήνυμα προς δελφίνους και λοιπούς συριζαίους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Και αυτό είναι πως δεν προτίθεται να φύγει, να παραιτηθεί δηλαδή, ή να μη θέσει θέμα ανανέωσης της… εντολής που έχει λάβει από τους οπαδούς. Άλλωστε όπως δήλωσε δεν είναι… εγωιστής.

Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά ο Αλέξης Τσίπρας ήταν το λιγότερο σαφής, ξεκαθαρίζοντας πρώτα απ' όλα ότι θα φύγει αν το αποφασίσει ο… ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πότε θα κληθεί να λάβει αυτήν την απόφαση το κόμμα; Μα όταν υπάρξουν «συνθήκες που θα του επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα» και όχι μετά τις εκλογές.

Και για όποιον δεν κατάλαβε, συνέχισε λέγοντας πως «το να αφήσω πίσω μου μια παράταξη σε εσωστρέφεια λέγοντας ''βγάλτε τα πέρα μόνοι σας'' είναι πολύ εγωιστικό, δεν μπορώ να το κάνω. Αισθάνομαι την υποχρέωση να μην το κάνω».

«Αυτό το οποίο λέω είναι ότι δεν θα λιποτακτήσω. Θα μείνω για να κρατήσω το κόμμα ζωντανό, να εγγυηθώ την ανανέωσή του, την ανασυγκρότησή του. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι για μια ζωή σε αυτήν τη θέση. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι στις δύσκολες ώρες του δεν θα το αφήσω, δεν θα το εγκαταλείψω» ήταν η ξεκάθαρη πλέον απάντησή του αναφορικά με τη επόμενη, των εκλογών, ημέρα.

Το κλείσιμο ήταν ακόμη καλύτερο, σχετικά με το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογράμμισε τα εξής:

«Θεωρώ λοιπόν ότι ως ηγέτης της χώρας έχω ήδη πετύχει σημαντικά πράγματα. Αρα, δεν έχω να βάλω κάποιο στοίχημα απέναντι στον εαυτό μου. Αισθάνομαι όμως, επαναλαμβάνω, μια υποχρέωση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Και αισθάνομαι και μια υποχρέωση απέναντι στους πολίτες: να δείξω πώς κυβερνά η Αριστερά εκτός των μνημονιακών ασφυκτικών περιορισμών».

Η τελευταία φράση μπορεί να εκληφθεί και ως δήλωση για τις… επόμενες εκλογές αφού ο Αλέξης Τσίπρας λέει ουσιαστικά ότι έχει υποχρέωση να δείξει πώς μπορεί να κυβερνήσει η Αριστερά. Δεδομένου ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει χαθεί, μάλλον δείχνει την πρόθεσή να παραμένει «μέχρι να σβήσει ο ήλιος» όπως λέει στις ομιλίες του για να περιγράψει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Και για να κλείσει κάθε… ασάφεια κατέληξε λέγοντας «εμείς στην Αριστερά δεν θα πτοηθούμε από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε ζήτησαν ποτέ από τον Χαρίλαο Φλωράκη να παραιτηθεί επειδή είχε ένα κακό αποτέλεσμα το ΚΚΕ, ή από τον Λεωνίδα Κύρκο»…