Τα εσωκομματικά μαχαίρια ακονίζουν οι εσωκομματικές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη που γίνεται από σήμερα για την επόμενη μέρα καλύπτεται από την προεκλογική περίοδο, από το βράδυ όμως των εκλογών όλα θα βγουν στον αέρα. Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τα ποσοστά του στις 25 Ιουνίου.

Ομως όλοι οι άλλοι στην Κουμουνδούρου σκέφτονται ήδη με όρους επόμενης ημέρας, θεωρούν δεδομένη μία πτώση στα ποσοστά σε σύγκριση με την 21η Μαΐου και υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αρχηγού είναι επιβεβλημένη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επιστρέψει στα ποσοστά του 2012 και κατόπιν του 2009.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, όλος ο αγώνας που δίνουν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του είναι στις εκλογές να υπάρξει άνοδος του εκλογικού ποσοστού ή τουλάχιστον το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει μπροστά το «2» και όχι το «1». Να πάρει δηλαδή πάνω από 20% και όχι κάτω από το ψυχολογικό όριο αυτό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν είναι αισιόδοξος. Στελέχη του κόμματός του ξέρουν ότι έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του και μόνο ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα μπορεί να τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Οι δελφίνοι πάντως προετοιμάζονται από τώρα. Και μαζί με τους δελφίνους προετοιμάζονται και τα συστήματα των υποστηρικτών τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρήσει οικειοθελώς, τότε οι «προεδρικοί» θα συνεννοηθούν με την «Ομπρέλα» για να μοιράσουν τους ρόλους, ώστε ο νέος πρόεδρος να προέρχεται από τους «προεδρικούς» και ο νέος γραμματέας από άλλη εσωκομματική τάση.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι ότι το βράδυ των εκλογών δεν πρόκειται να πλήξουμε. Σε αντίθεση με το βράδυ των προηγούμενων εκλογών που δεν προέκυψαν εξελίξεις τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα ακολουθούσε και δεύτερη αναμέτρηση, την Κυριακή το βράδυ της 25ης Ιουνίου θα βγουν τα μεγάλα μαχαίρια στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτηθεί εάν και εφόσον η διαφορά της ήττας στις εκλογές είναι η ίδια ή και μεγαλύτερη από τις προηγούμενες κάλπες. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, μετά από νέα βαριά ήττα, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κακός χαμός! Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους...