Σφοδρά πυρά στην Ευρωπαία εισαγγελέα την οποία κατηγορεί ότι ασκεί πολιτική εξαπέλυσε ο δικηγόρος Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος είναι συνήγορος μιας εκ των πέντε πρώτων κατηγορουμένων για την υπόθεση των Τεμπών. Ο κ. Κονταξής ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Κονταξής είπε ότι στην πελάτη του επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ την οποία δεν μπορεί να πληρώσει. Σε περίπτωση, μάλιστα, που απορριφθεί το αίτημα για να μη καταβληθεί η εγγύηση, ο κ. Κονταξής είπε ότι θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κονταξή η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «ασκεί πολιτική», προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις «ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου». τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε και στην ανακοίνωση της ΕνΔΕ. «Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» σημείωσε. 

Αγωγή κατά Βελόπουλου 

Ο κ. Κονταξής ανακοίνωσε την κατάθεση αγωγής σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου για προσβολή προσωπικότητας αλλά και αγωγή για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Τόνισε πως «ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης». 

«Πλείστοι όσοι, λοιπόν, κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, επαναστάτες του καναπέ και του Facebook, επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, τμήμα της οποίας, δυστυχώς, διψά για αίμα» είπε.

Και όπως επισήμανε «στα πλαίσια αυτά ο κύριος ονόματι Κυριάκος Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, ομιλών στο Κοινοβούλιο περί γλεντιού που αρχίζει, παρενέβη στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας. Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».