Συνεχίζει την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών ο ΣΥΡΙΖΑ, τυμβωρυχώντας με νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχίζει να ατηγορεί για συγκάλυψη. 

Η επίσημη παραδοχή της «μονταζιέρας των Τεμπών» από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ επαναφέρει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα ερωτήματα που από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «ειδικεύεται» στο μπάζωμα και τη συγκάλυψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επιβεβαιώνει και ο ίδιος ότι «ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει». Άρα, οφείλονται απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν και σε ποιους τα ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και ποιοι και γιατί τα παραποίησαν και τα έδωσαν στη δημοσιότητα για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους» και μόνο αυτού. ​Κυρίως, δε, οφείλονται απαντήσεις για το ποιοι έδωσαν την εντολή για να ξεκινήσει η προσπάθεια συγκάλυψης λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Ο κύριος Μητσοτάκης που είχε αξιοποιήσει τον αλλοιωμένο διάλογο, μήπως νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη; Γιατί το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια απεγνωσμένης συγκάλυψης, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης από το τζάκι Μητσοτάκη προς το τζάκι Καραμανλή, δεν θα σταματήσει. Αλλά οι πολίτες το ξέρουν, και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους και στην κάλπη.