Σε εκδήλωση που διοργανώνει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά για το δυστύχημα των Τεμπών, πρόκειται να μιλήσει μέσα στην ημέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023, Μαρία Καρυστιανού. Πρόκειται για την δεύτερη ομιλία της κυρίας Καρυστιανού σε εκδήλωση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού στα μέσα Φεβρουαρίου η κυρία Καρυστιανού φιλοξενήθηκε σε εκδήλωση του δεύτερου -και εναπομείναντα- ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη.

Καλώς απευθύνεται η κυρία Καρυστιανού σε οποιαδήποτε ευήκοα ώτα βρει, άλλωστε ο αγώνας για την δικαίωση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, είναι κοινό αίσθημα στην ελληνική κοινωνία. Το ερώτημα όμως, είναι τι προσπαθεί να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά με βάναυσο τρόπο -διασύροντας ταυτοχρόνως την Ελλάδα-, τον πόνο μιας μητέρας που έχασε το παιδί της σε ένα τραγικό δυστύχημα. Προφανώς, αυτές οι ενέργειες δεν είναι προϊόν της «ενσυναίσθησης» που ευαγγελίζεται εσχάτως ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά συγκινήθηκαν ειλικρινώς από την προοπτική αποκόμισης μικροπολιτικών κερδών. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πόσοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αντίστοιχες εκδηλώσεις, με συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του Ματιού: ουδείς και απολύτως καμία.

Δείτε το δελτίο Τύπου

Με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών θεσμών στις 3 Απριλίου «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια»

Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023

Karima Delli, πρόεδρος της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου

Keir Fitch, Επικεφαλής Μονάδας Μεταφορών- Κινητικότητας της Κομισιόν

Νομικοί, εκπρόσωποι εργαζομένων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, επιζώντες και συγγενείς θυμάτων, ευρωβουλευτές και βουλευτές