Ενόχληση

Μιας και έλυσαν όλα τα βασικά ζητήματα, όπως, λ.χ., ποιος είναι πρόεδρος έως τις εσωκομματικές εκλογές ή εάν τελικώς η κρατική επιχορήγηση επαρκεί για τις τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες, στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται μέχρι και για το ότι ο Κασσελάκης -άρτι αφιχθείς από την Ιταλία- μετέβη το Σαββατοκύριακο στην Αρτα, τόπο καταγωγής της Ολγας Γεροβασίλη και του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς... άδεια. Κατά πρώτον, ο Κασσελάκης συνεχίζει βλακωδώς τα παιδιαρίσματα και τις συμπεριφορές θιγμένου εφήβου, αφετέρου η Γεροβασίλη εμφανίστηκε θιγμένη που ο τέως πήγε στην εκλογική της περιφέρεια και μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση επισημαίνοντας ότι «η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την #Αρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου. Εξάλλου στην Αρτα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι».

Συστράτευση

Δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε η Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη υπομονή με τον κ. Κασσελάκη», τόνισε η πρώην υπουργός στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην κερδίσει ξανά, θα συστρατευθώ γι’ αυτόν τον σκοπό (...) Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά η δική μου αντίληψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι ένας».

Θεία-μάλαμα

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αθωώθηκε ομόφωνα από τις βαριές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί και αφορούσαν τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών από την Thales Nederland B.V., η οποία υπεγράφη το 2003, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα λεφτά δεν ήταν «ξέπλυμα» αλλά οικονομική βοήθεια από θεία του από τη Νιγηρία. Ετσι, μετά τα e-mails που έστελνε σωρηδόν «Νιγηριανός πρίγκηψ» για να διανείμει την περιουσία του σε τυχερούς ανά τον κόσμο, μας προέκυψε και «θεία από τη Νιγηρία», η οποία συνδράμει οικονομικά.

Θα κάνει την έκπληξη;

Δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» (21/9/2024) καταγράφει ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Παρά το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου (22,3%) δίνει μάχη «στήθος με στήθος» με τον Χάρη Δούκα (22%) και εμφανίζεται -έστω οριακά- ότι παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Η πλειοψηφία της κοινής γνώµης, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO, σε ποσοστό 56,6% αναγνωρίζει ως πολύ και αρκετά σηµαντικές τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ για το σύνολο της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, αναγνωρίζοντας και αποδίδοντας ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Το εύρημα αυτό απλά επιβεβαιώνει την κατρακύλα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή.