Εύφορο δείχνει να είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από το «τριήμερο των Σπετσών», καθώς όπως φαίνεται και κατά την μετά-Τσίπρα εποχή, τα «λεφτόδεντρα» ευδοκιμούν και υπό τον νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, φέρεται να κατέθεσε στο περιβόητο PowerPoint της, την θέση περί της επαναφοράς των επιδομάτων «Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων, στους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους». Κληθείσα να σχολιάσει την συγκεκριμένη της πρόταση σε πάνελ του ΑΝΤ1, η Θεοδώρα Τζάκρη «ανέκρουσε πρύμναν» λέγοντας ότι «όπως είδατε, δεν είναι στη βασική μας πολιτική», ενώ λίγο αργότερα προσέθεσε πως όλα τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως κοστολογημένα και μετρήσιμα! Αν το περιεχόμενο των εισηγήσεων έχει ήδη απορριφθεί (και άρα πράγματι δεν βρίσκεται στην βασική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ), το ερώτημα είναι το εξής ένα: γιατί δημοσιεύθηκαν οι απορριφθείσες προτάσεις; Προφανώς, δεν έχει απορριφθεί κάτι.

Συνεπώς, κάθε άλλο παρά κοστολογημένα και μετρήσιμα είναι τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με το κείμενο που διέρρευσε με μια περίληψη των εισηγήσεων των τομεαρχών από το «τριήμερο των Σπετσών», το «ταμείο» βγάζει έναν λογαριασμό περίπου στα 5 δις ευρώ. Άρα τα τινά είναι δυο: είτε και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι θιασώτης των «λεφτόδεντρων» του Αλέξη Τσίπρα, είτε δεν «ξεσκίστηκαν» στη δουλειά οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, κι απλώς «ξαναπακετάρισαν» όπως-όπως τις προτάσεις από το προεκλογικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις παρουσιάσεις τους, προκειμένου να δείξουν στον Στέφανο Κασσελάκη ότι πράγματι δουλεύουν. Το μόνο που δεν είναι σίγουρο, είναι το ποιο εκ των δυο ενδεχομένων, είναι και το πιο αστείο. Σε κάθε περίπτωση, με σιγουριά μπορεί να πει κανείς ότι μιλάμε για καφενείο και όχι για αξιωματική αντιπολίτευση.

Η δήλωση τη Θεοδώρας Τζάκρη

Νίκος Ελευθερόγλου: «Για να δίνετε τα δώρα (σ.σ. σε υπαλλήλους του Δημοσίου και συνταξιούχους), από κάπου πρέπει να τα πάρετε. Από πού θα τα πάρετε;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Όπως είδατε, δεν είναι στη βασική μας πολιτική. Εμείς βέβαια ως κόμμα της Αριστεράς, λέμε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε ο μισθός να αυξάνεται. Από εκεί και πέρα όμως σας είπα, έχουμε δέκα μέτρα, με ποιον τρόπο αυτός ο μισθός που βγάζεις, να σε φτάνει».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Σας ρωτάει από που θα τα βρείτε για να τα κάνετε».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Βεβαίως, θα σας πω και κάτι άλλο: στην καμπάνια που θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες ημέρες-»

Νίκος Ελευθερόγλου: «Της ακρίβειας, λέτε».

Θεοδώρα Τζάκρη: «-της ακρίβειας κύριε Ελευθερόγλου και στις δέκα δράσεις που προτείνουμε, είναι, κυρία Αναστασοπούλου, απολύτως κοστολογημένα τα μέτρα και μετρήσιμα».

Δείτε το επίμαχο βίντεο