Εντονο μεσογειακό χρώμα είχε το γεύμα του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Το μενού περιλάμβανε ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψάρι, χαλβά, φρούτα και χυμούς. Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο όταν είδε το μενού είχε, όπως γράφει η «Καθημερινή», και παραγγελία, καθώς ζήτησε να προστεθούν καλαμαράκια. Πολλά καλαμαράκια, καθώς έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση.

Τα πηγαδάκια στο Μαξίμου

Περισσότερο του αναμενόμενου κράτησε το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο από τις 12.15 έως τις 13.00, τελικά ξεκίνησε νωρίτερα, στις 12.00, και οι δυο ηγέτες εμφανίστηκαν για δηλώσεις στις 13.40.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση των δυο τελείωσε στις 13.15 αλλά ακολούθησαν «πηγαδάκια» και συζητήσεις στα όρθια. Σε ένα από αυτά συμμετείχαν οι δύο ηγέτες μαζί με τους στενούς συνεργάτες τους την Αννα Μαρία Μπούρα και τον Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, ενώ ο Ερντογάν συνομίλησε για αρκετή ώρα κατ’ ιδίαν με τους Φιντάν και Αλτούν, προετοιμάζοντας προφανώς τις δηλώσεις του.