Το θετικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν με αναρτήσεις τους στο X οι ίδιοι οι ηγέτες των δύο χωρών. 

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ανέφερε στη δική του ανάρτηση: «Υπογράψαμε σήμερα τη Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας. Μια Διακήρυξη που επιβεβαιώνει τη σχέση φιλίας μεταξύ μας, καθορίζει τις αρχές και τα ορόσημα του διαλόγου μας και αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας μας, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Ερντογάν: Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης 

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία, στην οποία αποτυπώνεται η στιγμή που ο ίδιος και ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράφουν τα σχετικά έγγραφα της Διακήρυξης.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έγραψε χαρακτηριστικά στο X για τον σκοπό της συνάντησής του με τον κ. Μητσοτάκη: «Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας». Παράλληλα η τουρκική προεδρία ανέβασε και 4 φωτογραφίες από τη συνάντηση του Τούρκου ηγέτη με τον Ελληνα πρωθυπουργό.