Την υπογραφή Συμφωνίας για την Επαγγελματική Κατάρτιση και Εκπαίδευση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιουσούφ Τεκίν δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στα social media ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρουσίασε ταυτόχρονα, τα ειδικότερα πεδία που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, καθώς και την συγκρότηση Κοινής Ομάδας Εργασίας που θα εποπτεύει την εφαρμογή και την αξιολόγηση της.

Τι προβλέπει η συμφωνία για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε στην ανάρτησή του: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της υποδοχής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχα στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις κοινές δράσεις των δύο χωρών στον τομέα της Παιδείας».

«Στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου Γιουσούφ Τεκίν. Ανταλλάξαμε ιδέες σχετικά με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας στο πεδίο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», πρόσθεσε.

«Η συμφωνία προβλέπει προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης των διπλωμάτων, ανταλλαγή καλών πρακτικών και σπουδαστών, δρομολόγηση κοινών σχεδίων δράσης και ερευνητικών δραστηριοτήτων, καθώς και συγκρότηση Κοινής Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή, εποπτεία και αξιολόγηση της Συμφωνίας» κατέληξε στο τέλος ο Έλληνας υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.