Τους ξεπέρασε όλους. Μπροστά του ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας δείχνει ένας μικρός… λαϊκιστής της σειράς. Ο Παύλος Πολάκης μπορεί και να ντρέπεται για την αδυναμία του να ανταγωνιστεί τον αρχηγό του. Μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να υποκλίνεται στον Στέφανο Κασσελάκη. Κάθε μέρα πηγαίνει και ένα βήμα παραπάνω τον λαϊκισμό σκυλεύοντας μέχρι και νεκρούς.

Αυτήν τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του την Κυριακή Γρίβα που δολοφονήθηκε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της. Και όταν λέμε στο στόχαστρο δεν εννοούμε την ίδια, αλλά τον θάνατό της. Στο πλαίσιο αυτό έπιασε τις αναρτήσεις των τρολ της υπόγας του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετρώντας τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής λες και ήταν όλα του πρωθυπουργού.

Και τι έκανε; Αυτό που ξέρει καλύτερα. Αυτό που κάνει κάθε μέρα και κάθε ώρα με τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών. Επιχείρησε να δημιουργήσει ζήτημα σχολιάζοντας σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος: «Πάμε να δούμε πόσα αυτοκίνητα χρειάζεται ο πρωθυπουργός για να επισκεφθεί ένα σχολείο».

Και αφού εμφανίζεται να μετρά 19 αυτοκίνητα και αρκετές μηχανές, σημειώνει: «Μάλιστα. Είδατε πόσα δημόσια αυτοκίνητα και περιπολικά γίνονται ταξί όταν είσαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» Επαναλαμβάνει δηλαδή τη φράση που είπε ο αστυνομικός στο θύμα όταν ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι του φοβούμενο επίθεση του πρώην συντρόφου της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έμπλεξε τον αστυνομικό με τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία μαζί με τους υπόλοιπους επίσημους με τα περιπολικά και τα ταξί. Όλα σε ένα για να λαϊκίσει. Να κάνει αυτό που ξέρει καλά και για το οποίο πλέον δεν ευθύνεται κανένας σύμβουλός του, κανένας… μέντορας. Αποτελεί τον καθρέφτη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είναι και αυτό με το οποίο θέλει να γεμίσει την πολιτική ζωή του τόπου, την τοξικότητα.

Και το ζήτημα είναι ότι μιλάει ο άνθρωπος που ζήτησε αυτοκίνητα και συνοδεία αστυνομικών για τον ίδιο και τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ όταν ήταν απλά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι αφού εξελέγη, αλλά αφού κατέθεσε υποψηφιότητα. Και που αναγκάστηκε να κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Ο άνθρωπος που έχει αστυνομικό για να συνοδεύει τον σύζυγό του όταν βγάζει βόλτα τον σκύλο.

Η πρακτική του Στέφανου Κασσελάκη τείνει να ξεπεράσει τον λαϊκισμό του Τραμπ. Θα μπορούσε ν' αποτελεί ήδη διεθνές παράδειγμα βάζοντας τον κασσελακισμό ως προσδιορισμό έναντι του τραμπισμού, αν ο Τραμπ δεν διεκδικούσε να γίνει και πάλι πλανητάρχης.