Μετά τη Δικαιοσύνη σειρά στη λίστα του Στέφανου Κασσελάκη έχει η Αστυνομία. Το σύνολο των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν σε αυτήν. Ο στόχος του να χτυπηθούν οι θεσμοί είναι πλέον εμφανής. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμη φορά στήνει προεκλογικό σόου πάνω στην τραγική δολοφονία μιας γυναίκας και στα λάθη και τις παραλείψεις συγκεκριμένων στελεχών της ΕΛΑΣ που δεν ακολούθησαν κανένα από τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις καταγγελίες που αφορούν και στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας.

Ναι, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στο στόχαστρο το σύνολο των αστυνομικών της χώρας. Ήταν σαφής, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων-υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι όπου υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση του Bullying αποτελούν «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

«Εντολή Γκρίνμπεργκ» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη νέα του εμμονή για να προσθέσει: «Να σας εξηγήσω το γιατί. Σκοτώνουν τις γυναίκες έξω από τα αστυνομικά τμήματα. Τι λέει ο Γκρίνμπεργκ για να το αποφύγει; "ας μιλήσουμε για bullying", δήθεν ότι παρέχουμε προστασία στα Ελληνόπουλα όταν σκοτώνονται Ελληνίδες μπροστά από το αστυνομικό φυλάκιο».

Για να συνεχίσει  σημειώνοντας πως «όλα αυτά γίνονται πολύ απλά για να ξεχάσουν οι πολίτες ότι πλέον, όταν πηγαίνουν στην Αστυνομία, κινδυνεύουν να τους ζητηθεί να καλέσουν την Αστυνομία» βάζοντας σε ένα τσουβάλι το σύνολο των στελεχών της ΕΛΑΣ υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν τραγικό!».

Και κατέληξε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μια κοπέλα προσπάθησε να σώσει τη ζωή της και ο θεσμός αυτός την πρόδωσε. Δεν έχουμε χρόνο στην Ελλάδα για άλλους θανάτους. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Και αν δεν μπορούν να της δώσουν αξία στην Αστυνομία, στον σιδηρόδρομο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τότε ας κάνουν πέρα».

Ναι, πράγματι. Στην περίπτωση της τραγικής δολοφονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν ακολούθησαν κανένα πρωτόκολλο δεν προέβησαν σε κανένα από τα προβλεπόμενα μέτρα. Είναι όμως αυτό αφορμή για να κατηγορηθούν συλλήβδην οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν και καθημερινά πράττουν το καθήκον τους και ακόμη περισσότερα;

Είναι λόγος να στοχοποιηθεί συνολικά ο θεσμός; Διότι για τον θεσμό μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης. Συνολικά αναφέρεται όπως κάνει άλλωστε και στην περίπτωση της Δικαιοσύνης κατά της οποίας βάλλει διαρκώς προκαλώντας τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των δικαστών και των εισαγγελέων της χώρας.

Το… τσουβάλιασμα που επιχειρεί τι στόχο έχει; Άραγε ποιον σκοπό εξυπηρετεί; Γιατί από τη μια εργαλειοποιεί νεκρούς και από την άλλη δείχνει με το δάχτυλο τους θεσμούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί στη χώρα. Όταν κάποιοι έριχναν λάδι στη φωτιά μιας αγανάκτησης, στήνοντας πλατείες και κρεμάλες για να έρθουν μετά στην εξουσία και να ξεχάσουν κάθε εξαγγελία, κάθε δέσμευση. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε…