Είναι αλήθεια ότι η είσοδος Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό εισήγαγε στην ελληνική πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, την ευτέλεια και την «ανθρωποφαγία» προσώπων μέσω του Διαδικτύου. Δηλητηριώδεις και ανήθικοι σχολιασμοί, που δεν τιμούν τον πολιτικό βίο, διαχέονται από τα γνωστά κέντρα των Συριζοτρόλ, με μοναδικό σκοπό τη σπίλωση. Χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, οι ίδιοι κύκλοι έβγαλαν στην επιφάνεια ό,τι πιο ποταπό πολιτικά έχει γνωρίσει ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς 

Ολα ξεκίνησαν με εκείνους που έκαναν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για να δεχθούν αμέσως, ως απάντηση, επιθέσεις κάθε είδους, με πρωτόγνωρα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όταν άγγιζαν τον… ηγέτη. Θύμιζαν τους υπερασπιστές μιας ακατανόητης και αρρωστημένης σέχτας που υπερασπίζεται τον αρχηγό της. 

Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που δημόσια συνέδεσε τον Στέφανο Κασσελάκη με τα τρολ ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης, όταν είπε: «Είναι δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι». Μάλιστα διερωτήθη εάν «υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται στο Διαδίκτυο με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με τη Νέα Δημοκρατία». 

Δεν έγινε πιστευτός 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν έχω κανέναν μυστικό κύκλο. Δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο. Δεν θέλω δίπλα μου κόλακες. Και δεν έχω δώσει σε κανέναν και καμία το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός μου. Σας δίνω τον λόγο της τιμής μου σε αυτό. Επώνυμους και ανώνυμους. Διά ζώσης και διαδικτυακά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα. Και η τοξικότητα δεν με εκπροσωπεί, δεν τη θέλω. Ο νοών νοείτω». 

Ηταν οι ημέρες που ουκ ολίγοι λογαριασμοί στο X (πρώην Twitter) στοχοποιούσαν όσα στελέχη υπέγραψαν το κείμενο των «87», τους χαρακτήριζαν «πραξικοπηματίες» και επιτίθεντο κατά του Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή τους. 

Το ότι υπάρχουν κομματικά στρατευμένοι λογαριασμοί γύρω από την Κουμουνδούρου είναι γνωστό «στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Το ζήτημα όμως λαμβάνει πιο σοβαρές διαστάσεις όταν τεκμηριώνεται η ευθεία σχέση της ηγεσίας ενός κόμματος με μια ομάδα κατευθυνόμενων λογαριασμών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικές καταγγελίες είχε κάνει παλαιότερα ο Πάνος Σκουρλέτης, με τα τρολ να ζητούν τη διαγραφή του από το κόμμα (η οποία τελικά δρομολογήθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη). 

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο για τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου. Πλείστα δημοσιεύματα τον έχουν κατονομάσει ως έναν από τους άτυπους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη με ειδίκευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις βιτριολικές ή εμπορικές ατάκες. Ο Χρήστος Σπίρτζης, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Διονύσης Τεμπονέρας παλαιότερα και πάνω από όλους ο «υποκινητής» Αλέξης Τσίπρας είναι οι «αγαπημένοι» μιας σειράς λογαριασμών στο X. 

Τις τελευταίες ημέρες το παιχνίδι παίζεται από ανώνυμους λογαριασμούς που εμφανίζονται υπερδραστήριοι στο Διαδίκτυο, με αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτιούνται: «Αυτοί από τι ζουν; Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν και βρίσκονται όλη μέρα με ένα κινητό ή ένα πληκτρολόγιο στο χέρι;» 

Και μη εξαιρετέα 

Τα φώτα της δημοσιότητας είχε τραβήξει στο παρελθόν ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα», ως χειριστής του οποίου έχει κατονομαστεί επιχειρηματίας του τουρισμού, δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς έχει ακόμα «καρφιτσωμένο» σε περίοπτη θέση το βίντεο με το οποίο ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος. Πρόσφατα, ο συγκεκριμένος λογαριασμός, που παλαιότερα στήριζε μέχρις εσχάτων τον Παύλο Πολάκη, προκάλεσε αίσθηση όταν έγραψε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Αυτή τη μέρα σαν σήμερα του 2015, που τα όχι γίνανε ναι, είναι και η μέρα που ξεκίνησε η πορεία από το 36% προς το 17%. […] Ο Στέφανος Κασσελάκης, επειδή ουδεμία ευθύνη φέρει γι’ αυτό, κατά την άποψη μου, πρέπει να κόψει τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την ασυνέπεια». 

Τα τελευταία 24ωρα οι συγκεκριμένοι σκοτεινοί λογαριασμοί του Διαδικτύου αφήνουν υπονοούμενα για πρόσωπα κύρους –όπως η Αθηνά Λινού– που εναντιώθηκαν στον «αδέκαστο» Παύλο Πολάκη. Είναι τέτοια δε η ρήξη και η ένταση, που σχεδόν όλοι οι πολιτικοί παρατηρητές συμφωνούν ότι αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα. Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο πολλοί λογαριασμοί που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, να «λαξεύουν τον λίθο» και για τον Παύλο Πολάκη, δείχνοντας μια ακόμα φορά ότι πολιτικά αυτοί οι δύο είναι το ίδιο και το αυτό.