Θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, εκτιμώντας ότι αυτό θα κάνει και ο ίδιος.

Η ίδια, αναφερόμενη στον τρόπο που επέλεξαν οι Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του κόμματος, έκανε λόγο για υποψηφιότητες «διαφορετικών ταχυτήτων». Ισχυρίστηκε δε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία δημοσκόπηση που ο Στέφανος Κασσελάκης να μην έχει ένα σαφέστατο προβάδισμα». Έκανε λόγο για τοξικές συμπεριφορές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας: «Νομίζω ότι καθημερινά "κοντράρονται" για το ποιος θα κάνει την πιο καυστική δήλωση για τον κύριο Κασσελάκη». Πρέπει το επόμενο διάστημα να αγωνιστούμε μεταξύ μας «χωρίς ζαβολιές», ανέφερε σχετικά με τον προεκλογικό αγώνα για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η Θεοδώρα Τζάκρη είπε σχετικά με το μέλλον του κόμματος πως «θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο και κυβερνητικό. Δεν τον θέλουμε ουρά της Αριστεράς ή ουρά του ΠΑΣΟΚ». Ανέφερε δε ότι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο κλίμα εσωστρέφειας και εκτίμησε πως σε περιπτώσεις που το κόμμα ήταν συσπειρωμένο, όπως στις ευρωεκλογές, κατάφερε να ξαναβρεθεί στη θέση, παρά τις απώλειες, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεώρησε ότι μετά το κεντρικό συνέδριο, θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. «Δεν θα ανατραπεί κάποια απόφαση, όμως θα καταδειχθεί η απρέπεια που έγινε σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε. Επέμεινε, τέλος, στο αντιμητσοτακικό μέτωπο, λέγοντας πως «με το ΠΑΣΟΚ και με άλλα κόμματα της κέντροαριστεράς όπως η Πλεύση Ελευθερίας θα πρέπει να βρεθεί ένα πλάνο συνεργασίας, για να φύγει ο Μητσοτάκης».

Σχετικά με την κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τον Γιάννη Ραγκούση, δήλωσε πως έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη «καθώς έθιγε την τιμή και την υπόληψή μου».