Και όμως τα… καλύτερα έρχονται σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλέον το θέμα έχει ξεφύγει από την πολιτική και έχει μετατραπεί σε ένα ριάλιτι σόου, το οποίο παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό ακόμη και οι φανατικότεροι οπαδοί του κόμματος.

Ένα σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, και εδράζεται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι αυτό που κάνει λόγο για έναν δεύτερο γύρο -στην εκλογική διαδικασία που θα ανοίξει- μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη.

Η αδυναμία των 87 να βρουν πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει στην εκλογική μάχη που θα ξεκινήσει -και η οποία θα καθοριστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο- αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη μάχη της Κουμουνδούρου να επικεντρωθεί στα δύο αυτά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Όλγα Γεροβασίλη δεν προτίθεται να λάβει μέρος σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. Το ίδιο και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ένα πρόσωπο που έχει μεν προσβάσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, εν τούτοις δεν επιθυμεί, όπως αποσαφήνισε, εμπλοκή, βλέποντας ίσως την τοξικότητα που υπάρχει στον… αέρα. Ουδείς γνωρίζει επίσης τις προθέσεις του Σωκράτη Φάμελλου, τον οποίο ήθελε να στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει εμπλοκή, όπως λένε από το περιβάλλον του. Και πώς θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα τέτοιο απονενοημένο διάβημα δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα που δημιούργησε πατώντας πάνω στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Κατάσταση τραγελαφική, για την οποία φυσικά ο ίδιος φέρει ίσως τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Ένα ακόμη πρόσωπο που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος, όμως τα κουκιά που διαθέτει είναι μετρημένα. Καμία πλευρά δεν τον εμπιστεύεται. Οι 87, η φρουρά του Τσίπρα όπως αποκαλούνται, δεν ξεχνούν τον ρόλο που έπαιξε πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, ενώ πλέον αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους kasselistas.

Μένουν οι Νίκος Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος χωρίς περαιτέρω σχόλια και η Ρένα Δούρου, που όμως δείχνει προβληματισμένη ως προς την κίνηση που πρέπει να κάνει. Έτσι, στον ΣΥΡΙΖΑ το σενάριο που προαναφέραμε δείχνει ορατό, προκαλώντας ενδεχομένως… χαρά στους εκτός κόμματος θεατές των εξελίξεων.

Σκεφτείτε να προχωρήσει αυτό το σενάριο. Σκεφτείτε μια μάχη Κασσελάκη-Πολάκη, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιλέξει να είναι εκ νέου υποψήφιος και όχι να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος ή να αποχωρήσει προς Μαϊάμι πλευρά.

Σκεφτείτε ένα debate των δύο υποψηφίων. Τύφλα να έχει το Netflix. Τα εισιτήρια που θα κοπούν θα είναι πολλά. Δεν θα υπάρχει ποπ κορν ούτε για δείγμα. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν απασχολεί ως πολιτικό κόμματα αλλά ως παράσταση ή, καλύτερα, ως σίριαλ, ενδεχομένως όμως ως… ριάλιτι.