Στην ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προχωρήσει ήδη από την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης αφού, όπως λέει ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του «δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη γι’ αυτές τις αποφάσεις». Κύκλοι του κ. Κασσελάκη θέτουν το ερώτημα «αφού έγινε ανάκληση του πληρεξούσιου στον κ. Μαυροκεφαλίδη, με ποιου την υπογραφή λειτουργεί σήμερα το κόμμα; Με βάση το καταστατικό, άρθρο 44, μόνο ο/η πρόεδρος μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση». Είναι προφανές ότι η ανάκληση του πληρεξουσίου στοχεύει στη δημιουργία οικονομικής ασφυξίας και τη δημιουργία πίεσης από την πλευρά Κασσελάκη.

Του δίευρου

Οπως δήλωσε στο MEGA το πρωί της Κυριακής η Κατερίνα Νοτοπούλου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού οδηγεί αναπόφευκτα σε παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία ως αρμόδια θα αποφασιστεί σχετικά με το ενδεχόμενο της διαγραφής του Κασσελάκη. Τη διαγραφή του πρώην προέδρου, πάντως, επιθυμούν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «τα οποία υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα τραβάνε επειδή ήρθε ένας τύπος από την Αμερική και τους πήρε το κόμμα με ένα δίευρο».

Ούτε μυρωδιά

Παρά τα όσα υποστηρίζει η πλευρά Κασσελάκη, ο τέως πρόεδρος δεν είχε πάρει μυρωδιά από τα όσα σχεδιάζονταν στο παρασκήνιο για τη θεαματική ανατροπή του. Ολο αυτό που ο Κασσελάκης και οι (ελάχιστοι) υποστηρικτές του καταγγέλλουν τώρα ως πραξικόπημα και αντιθεσμική κίνηση, ήταν σχεδιασμένο λεπτομερώς εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο ίδιος δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτα λόγω της πολιτικής απειρίας του. Το κομβικό λάθος Κασσελάκη ήταν ότι δέχτηκε (προφανώς από το σοκ και τον αιφνιδιασμό) να εγκαταλείψει άρον-άρον το γραφείο του, παραδεχόμενος de facto την ήττα του.

Συνωνυμία

Το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε τον νομικό χειρισμό της ανάκλησης σχολίασε η κ. Ελένη Αυλωνίτου με ανάρτησή της στο Χ: «Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Κασσελάκης διάλεξε δικηγόρο του την εταιρεία του κ. Πελέκη, συγγενή της κ. Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, σύζυγο του Γιώργου Βουλγαράκη της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να είναι εξαιρετική εταιρεία, αλλά ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της ΝΔ βρήκε εταιρεία να τον υπερασπιστεί;». Η ανάρτηση ξεσήκωσε αντιδράσεις από διαδικτυακούς υποστηρικτές του τέως με αποτέλεσμα η Αυλωνίτου να διαγράψει την ανάρτηση και να επανέλθει γράφοντας: «Μετά από επικοινωνία που είχα με τον κ. Χαράλαμπο Πελέκη δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια. Απλή συνωνυμία. Εκανα λάθος και το παραδέχομαι. Ποτέ δεν θα κινούσα εσκεμμένα fake news»…