Δεν κρατιέται η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μετά τη προσπάθεια της να καθαιρεθεί από πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, τώρα ζητάει και τη διαγραφή του. Όπως δήλωσε από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού, σύμφωνα με την ίδια, οδηγεί αναπόφευκτα στην παραπομπή του στην αρμόδια επιτροπή. Η ίδια υποστήριξε ότι εφόσον ο έκπτωτος πρόεδρος δεν σέβεται το καταστατικό, θα πρέπει να παραπεμφθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν η Κουμουνδούρου μεθοδεύει ενέργειες για τη διαγραφή Κασσελάκη, η ίδια δεν απάντησε ξεκάθαρα, ωστόσο άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με την βουλευτή Θεσσαλονίκης η απόφαση ανήκει στην επιτροπή και τα όργανα του κόμματος. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι έχουν υπάρξει αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα που δικαιολογούν την παραπομπή του. Μάλιστα τόνισε ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κασσελάκη θα ήταν προβληματική, αφού δεν σέβεται τους κανόνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σώσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι έσωσαν το ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος επιχειρούσε να δημιουργήσει ένα κόμμα μακριά από τις αξίες της αριστεράς. Σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο, η προσπάθεια Κασσελάκη δεν ήταν επιτυχής διότι τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος διαθέτουν ισχυρά αντανακλαστικά για την υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέλος όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του Κασσελάκη, η Νοτοπούλου ξεκαθάρισε ότι αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση, για να συμμετέχει στη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος. Βέβαια δεν ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη αν την θέλει στο κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του. Η απάντηση είναι εύκολη.