«Θα πρέπει να γνωρίσω τον κ. Κασσελάκη, δεν τον ξέρω», δήλωσε στην ΕΡΤ η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, κρατώντας, όπως φαίνεται, επιφυλακτική στάση απέναντι στη νέα ηγεσία. Στη συνέχεια, η κα Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για την ύπαρξη μίας κρίσιμης συναίνεσης: «Το ένα είναι σεβασμός της λαϊκής εντολής, που εξέλεξε τον πρόεδρο, και το άλλο πολύ κρίσιμο επίσης είναι ο σεβασμός των οργάνων του κόμματος για να μπορεί να ανασυγκροτηθεί η κοινότητα του κόμματος».

«Αν από τη μία μεριά δεν υπάρχει σεβασμός της λαϊκής εντολής –όσο προβληματικά και να έχει καθοριστεί– και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει σεβασμός των οργάνων όπου εκεί η κοινότητα αποφασίζει, τότε πώς θα φτιαχτεί η εμπιστοσύνη», πρόσθεσε, αναρωτώμενη, και επεσήμανε για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος: «Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει τη σύνθεση, σεβόμενος τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες»

Μάλιστα, σχετικά με το κατά πόσο η νέα ηγεσία φέρνει το «νέο» στον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αναγνωστοπούλου πιστεύει πως είναι ακόμα ένα πρόσωπο που υποστηρίζει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρώτες επιλογές προσώπων που έκανε ο κ. Κασσελάκης.

Όπως είπε: «Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πώς έγινε. Γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι κάτι το νέο. Όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλέσε για ενότητα μέσα στο κόμμα, κάτι που, όμως, φαντάζει δύσκολο να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ενώ ανέφερε πως τις σφοδρές αντιπαραθέσεις που συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο κόμμα της Κουμουνδούρου τις ανέμενε στο συνέδριο: «ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο, κατασταλαγμένη. Να μιλήσουμε για ένα μεγάλο γεγονός, όπως είναι μια τέτοια στρατηγική ήττα. Φαίνεται ότι αυτό που θα γινόταν στο συνέδριο, η σύγκρουση και αντιπαραθέσεις, έγιναν με την εκλογή του προέδρου».

Τέλος, τόνισε ότι «τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Και για να υπάρξει ενότητα και να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτισμικό άλμα μεταξύ μας, δηλαδή να φτιάξουμε αυτό το νέο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα είναι απαραίτητο να σταματήσει αυτή η μεταφυσική αντιμετώπιση».