«Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τη Δευτέρα και όπως φαίνεται είναι έτοιμος να το πράξει. Έταξε νέο κτήριο σε καθηγητές σχολείου ΑμεΑ και δήλωσε πως θα κάνει δωρεά air condition…

Είναι δεδομένο. Η υπερέκθεση δεν κάνει καλό σε κανέναν. Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης ζει τον μύθο του στην Ελλάδα και δείχνει να μην το καταλαβαίνει. Έχει επενδύσει στην επικοινωνία, χωρίς καμία απολύτως ουσία και πολιτικό στίγμα. Εμφανίζεται όμως σαν μετανάστης σε παλιά ελληνική ταινία.

Έτσι συνέβη και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ, όπου εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα βρεί καινούργιο μεγαλύτερο κτήριο για να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα σε μια εβδομάδα.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Έταξε και χορηγία air conditions για την αίθουσα των καθηγητών υποστηρίζοντας ουσιαστικά μια πρακτική που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει αφού τάσσεται κατά των χορηγιών στον χώρο της Παιδείας.

Το βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε, χαρακτηριστικό. Σε αυτό εμφανίζεται να πηδάει κάγκελα, να κάνει έλξεις (σε σχολείο ΑμεΑ)  να ζητάει να του μιλούν στον ενικό με το μικρό του όνομα και να μιλά με την «υποστήριξη» μιας εκ των εκπαιδευτικών.

Στην ανάρτησή του σημειώνει ότι «αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται. Δείτε στο βίντεο τις συνθήκες που αντίκρισα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ. Δείτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε. Η σκέψη μου και η συμπαράστασή μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ήρωες της καθημερινότητας».

Συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχολίασε «πού να χωρέσετε εδώ μέσα, αυτό είναι για δέκα άτομα» με τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν ότι «το κτήριο δεν μπορεί να είναι λειτουργικό με 85 μαθητές, πρέπει να υπάρχει περισσότερος χώρος» για να επανέλθει ο ίδιος και να σημειώσει:

«Θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν χώρο, θα τρελαθούμε τελείως; Θα σας το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα άμα θέλετε».

Μετά την ενημέρωσή του για το θέμα του κλιματισμού ο Στέφανος Κασσελάκης ρώτησε αν μπορεί να γίνει δωρεά ζητώντας να του πουν τι ακριβώς χρειάζονται οι εργαζόμενοι.

Στο βίντεο εμφανίζεται να τρέχει προς ένα κτήριο και να κρατιέται από τα κάγκελα και να περνά από κάτω προκειμένου να φτάσει στην είσοδό του.

Δείτε το βίντεο: