Επιχειρώντας να κρύψει την κατάρρευση που υπέστη στις αυτοδιοικητικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να προχωρήσει σε στηρίξεις υποψηφιοτήτων χωρίς πολιτικό κριτήριο, αρκεί να είναι κόντρα στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Η επιλογή αυτή αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στη συμμαχία του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και διεκδικητή της δημαρχίας Χάρη Δούκα με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να «ρίξουν από κοινού τον Κώστα Μπακογιάννη» όπως δήλωσαν. Αυτό που τους ενώνει, δηλαδή, δεν είναι το σχέδιο που έχουν για την Αθήνα, αλλά το «αντί» στον υποψήφιο της ΝΔ.

Με αυτό σαν δεδομένο και με νωπές ακόμη της χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα στηρίξει τους λεγόμενους «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας στις περιφέρειες, αναρρωτιέται κανείς αν θα δούμε και τη στήριξη του υποψηφίου στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, ο οποίος στελεχώνεται από Χρυσαυγίτες.

Η αποστροφή του Ευάγγελου Αποστολάκη, η οποία εντάσσεται στην επιλογή να παρασχεθεί στήριξη από την αξιωματική  αντιπολίτευση χωρίς κάποιο κριτήριο, χωρίς σχέδιο και πολιτικό προγραμματισμό, αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο συμπόρευσης. Πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χθες ότι όσα είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης «είναι προσωπικές απόψεις και εκτός γραμμής. Όχι στους γαλάζιους "αντάρτες". Ναι στους προοδευτικούς υποψηφίους. Ισχύουν όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος».

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαμηνύεται χαρακτηριστικά από το κυβερνών κόμμα, στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου ο ΣΥΡΙΖΑ του «ό,τι να 'ναι» θα πρέπει να απαντήσει αν μπροστά στην επικράτηση υποψηφίου που δεν έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα συμπορευόταν και πάλι με στελέχη της Χρυχής Αυγής.