Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τη στιγμή που ο ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης των «γαλάζιων» ανταρτών στις περιφερειακές εκλογές και η Κουμουνδούρου του απάντησε ότι τα έκανε θάλασσα. 

Λίγο μετά τις 14:00 της Τρίτης πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων λέγοντας ότι όσα είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης «είναι προσωπικές απόψεις και εκτός γραμμής. Όχι στους γαλάζιους "αντάρτες". Ναι στους προοδευτικούς υποψηφίους. Ισχύουν όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη πιάστηκε αδιάβαστος σε ερώτηση για το ποιους υποψήφιους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Έχω την αισθηση πως στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί, στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα, τον κ. Δούκα και από εκεί και μετά, σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε» είπε ο κ. Αποστολάκης στο Action24.

Η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν αναμενόμενη: «Και τους αντάρτες της ΝΔ;» ρώτησε, και ο ναύαρχος έριξε το καράβι στα βράχια: «Όπου χρειάζεται θα το κάνουμε... Αυτό το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο» απάντησε.