Την ώρα που οι συριζαίοι τραγουδούν εν χορώ «πού πας, Κασσελάκη, με τέτοιον καιρό» και ενώ «έρχεται με φόρα» ο Αλέξης που όλο αυτό το διάστημα κρύβεται «πίσω από τις λέξεις», ο πρόεδρος Ανδρουλάκης μας είπε ότι πήρε την ευθύνη να πάει σε εκλογές για τι νομίζετε; Για να μη «συριζοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ».

Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθούσε πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια ο ίδιος αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση αντιγράφοντας σε λαϊκισμό τον Κασσελάκη, ή στις περισσότερες των περιπτώσεων συνέπλεε μαζί του στις προσωπικές επιθέσεις κατά του Μητσοτάκη. Κατά τα λοιπά, ο Ανδρουλάκης δεν θέλει να «συριζοποιηθεί» το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μας λέει ότι το ψυχόδραμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτό που δεν λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι πολιτικές θέσεις του Κασσελάκη ήταν όμοιες ή παρόμοιες με τις δικές του. Και αυτό που αποκρύπτει από τους οπαδούς του είναι ότι παρασκηνιακά συζητούσε μαζί του πώς θα διώξουν τον Μητσοτάκη.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα του Τύπου. Το να ισχυρίζεται ο Ανδρουλάκης ότι δεν θέλει τη «συριζοποίηση» του ΠΑΣΟΚ είναι σαν να ακούς τον Πολάκη να λέει ότι δεν θέλει την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντλούν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοντέλο πάνω στο οποίο ο Τσίπρας έχτισε τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που βλέπουμε δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που το άφησε ο Παπανδρέου. Και μην αυταπατάστε: είτε με Ανδρουλάκη είτε με Δούκα, το ΠΑΣΟΚ αργά ή γρήγορα θα μαζέψει όσους έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πολύ απλά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Easy Writer