Βαραίνει το κλίμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ολοένα και περισσότερες δημοσκοπήσεις προεξοφλούν το τέλος της ηγεσίας του στο κόμμα ενώ παράλληλα ολοένα και περισσότερα στελέχη του γυρίζουν την πλάτη. Και καθώς ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, το επιτελείο Ανδρουλάκη ψάχνει απεγνωσμένα παντού συμμάχους, με αποτέλεσμα να εναποθέτει τις ελπίδες του σε παλιά παπανδρεικά στελέχη.

Όπως βλέπουμε και από τις υπογραφές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που δήλωσαν στήριξη στον νυν πρόεδρο για τις εσωκομματικές εκλογές, από τις 107 υπογραφές ξεχωρίζουν δύο, αυτές δύο παλιών στελεχών που είχαν στενές σχέσεις με τον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο λόγος για τον Πέτρο Λάμπρου, προσωπικό φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του κόμματος. Ο συγκεκριμένος μάλιστα για δεκαετίες θεωρούνταν ως το alter ego του Κώστα Λαλιώτη στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο τελευταίος δεν τοποθετείται ποτέ υπέρ κάποιου υποψήφιου, ωστόσο η υπογραφή του Πέτρου Λάμπρου έχει την αξία της. 

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο τελευταίος γνωρίζει όσο λίγοι την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, προσφέροντας ιδιαίτερη στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη. Φήμες λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κυνηγάει σαν τρελός την οικογένεια Παπανδρέου και τα στελέχη επιρροής τους, θεωρώντας ότι θα προσφέρουν καταλυτική βοήθεια στην εκλογή του και κυρίως στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου. Ωστόσο οι ισορροπίες έχουν αλλάξει για τον νυν πρόεδρο και είναι βέβαιο ότι δεν θα του προσφέρουν τη βοήθεια που του πρόσφεραν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο.